Salat med kartofler, rejer og asparges – 3 lækkerier

Nogle gange er den enkle anretning bare den allerbedste. Eller rettere hvorfor dog gøre det kompliceret, hvis man kan lade være? Så søndag aften efter en weekend, hvor den skæggede og undertegnede havde nydt solskinnet til fulde, blev det til denne lette salat med kartofler, rejer og asparges.

Simpelthen tre lækkerier samlet i én salat. Der er nye kartofler (fra Mallorca, jeg synes ikke lige, at husholdningsbudgettet er til at betale 1000 kr kiloet for nye danske). De følges af rejer fra Grønland og grønne asparges. De grønne asparges er økologiske, men dog fra Spanien. Det er ikke engang på grund af pekuniære overvejelser, men slet og ret fordi der ikke er danske asparges endnu. Dermed brød jeg så et af mine principper om at købe lokale grøntsager, men nogle gange bliver man jo lokket som det menneske, man er. Men derudover var det faktisk et par rigtig gode kompromiser, jeg indgik. Lækre, faste kartofler og sprøde asparges. Det er svært at være utilfreds med.

Skal du have et andet bud på en salat med kartofler, så klik her. I det hele taget passer de nye kartofler rigtig godt i salater. Kog derfor lidt ekstra kartofler, så du har til en salat dagen derpå.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor svært?

Meget let

Ingredienser

  • 1 romainesalat af de små

  • 250 g små, kogte og afkølede kartofler

  • 250 g grønne asparges

  • 170 g rejer

  • 1 snackagurk

  • 1-2 håndfulde frosne ærter

  • 1/2 avocado

  • 1/2 bdt persille

  • Olivenolie

  • Avocadomos
  • 1/2 avocado

  • 2 spsk skyr

  • 1/2 lime

  • Salt, peber

  • Tilbehør
  • Godt, groft brød

Sådan gør du

  • Skyl og tør salaten. Riv/skær den i mindre stykker og læg den på et fad. Tø ærterne op. Knæk enderne af de grønne asparges. Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits aspargesene et par minutter. Hak persillen og hæld den over aspargesene. Giv dem lidt limesaft og salt. Tag dem af panden.
  • Halver avocadoen. Halvdelen skæres i skiver og lægges på salaten. Skær agurken i skiver.
  • Arranger salaten med kogte kartofler i mindre stykker, ærter, agurk, avocado og øverst de ristede asparges og rejerne. Læg avocadocremen øverst.
  • Avocadocreme
  • Den anden halvdel af avocadoen moses sammen med skyr og smages til med limesaft, salt og peber.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*