3. søndag i advent: klar, parat, julemiddag

Om lidt går Danmark helt planmæssigt i stå, for julefreden sænker sig over land og by. Vejene ligger om en uges tid helt øde hen i sådan cirka tre timer, mens alle er samlet om julebordene i de små hjem. Hvad der skal serveres til årets julemiddag, er der store og for mange fasttømrede traditioner omkring.

“Rør blot ikke ved min gamle jul”, hedder det i Peter Fabers Sikken voldsom trængsel og alarm. Og uha da, nej, jeg vil ikke røre ved traditionerne. Og så alligevel lidt, for hvad vil jeg servere, hvis der skal ske lidt fornyelse? Det kommer den kommende uge op til jul til at handle om i julekalenderen på bloggen. Så der kommer alternative løsninger til alt fra de brunede kartofler til ris a la mande. Sidstnævnte ikke kun, men også fordi den skæggede ikke kan klare smagen heraf. Så her er jeg i den grad på hjemmebane, når der skal findes dessert til juleaften.

Jeg er til gengæld ikke den, der steger flest ænder eller flæskestege i løbet af året, så jeg vil ikke komme med detaljerede anvisninger på, hvordan du gør det. Men jeg har nu alligevel reserveret en låge i kalenderen til at komme godt gennem dagen madmæssigt og til panikløsninger. For hvad gør man, når nu man skal lave sauce/sovs (afhængig af mængde) og ikke kan få den til at smage godt? Eller når de brunede kartofler ikke vil blive rigtigt brune? Det skal jo helst blive en god juleaften med en perfekt julemiddag.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*