Æbler i kager og desserter

“Æblemand, kom indenfor, har du nogen æbler med til mig i dag? Tak ska’ du ha!” Det er højsæson for danske æbler, og det vejr, vi har udenfor, opfordrer nærmest til lidt forkælelse. Det regner, blæser og er gennemgående gråt, termometeret nægter at gå højere end 13 grader. Man fortjener faktisk en lun og lækker æblekage eller en æbletrifli til dessert i aften. Så jeg har kigget lidt i bagkataloget for at finde æbler i kager og desserter.


Æbletrifli – en af de lækre desserterLad os starte med desserten – en let æbletrifli baseret på æblemos og nødder samt ikke mindst et strejf af chili, så det lige bider på tungen: Æbletrifli

Traditionel æblekage

Den traditionelle æblekage her er et bevis på, at tiden flyver af sted. Det opdager jeg nu, hvor jeg ser datoen for opslaget – i foråret 2012. Jeg kan se, at jeg absolut ikke følte mig som en rutineret kagebager på det tidspunkt, men uden at prale vil jeg da sige, at jeg har opnået en god rutine på det felt siden da. Som jeg husker det, var æblekagen her også ganske vellykket: Traditionel æblekage

Sensommertærte med æbler og blommer

For nylig bagte jeg denne her æbletærte, og den var altså virkelig lækker med kombinationen af æbler og blommer. Kan varmt anbefales: Sensommertærte.

Er der ikke noget her, der matcher din lyst til æbler i kager og desserter, så prøv at lave en søgning på “æbler” på siden her. Der er nemlig så mange muligheder for at bruge æbler i det søde køkken. Vær opmærksom på, at der er stor forskel på, om du anvender grønne, syrlige æbler eller søde, røde æbler. Ligesom nogle æblesorter har en tendens til let at koge ud, mens andre holder på formerne som en anden kongelig.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*