agurkesuppe der også er for stærke mænd

Agurkesuppe, der også er for stærke mænd

En af mine første opskrifter på bloggen var en agurkesuppe, der også kunne spises af store, stærke mænd (aka den skæggede, hvem ellers). Agurkesuppe lyder måske lidt tøset, men den kan faktisk godt kræve sin mand, når der først er kommet cayennepeber i.

I de seneste uger rullede varmen ind og landede i hedebølge efter hedebølge. Her var sådan en agurkesuppe helt perfekt som let aftensmad. Den kan også anvendes som forret til en middag eller serveres som frokost. Eller man kan justere lidt på konsistensen, hælde den på glas (uden topping) og nyde den som smoothie som mellemmåltid eller alternativ morgenmad. Hold da op, det er da lidt af et vidunder. Gad vide, om man kunne lave den i en dessertlignende variant…? Så var det jo en komplet menu for dagen – morgen, frokost, aften.

Uanset hvad tager den ikke mere end 15 minutter at forberede. Derefter skal den sættes på køl i mindst en halv time, og så er der noget let og læskende. Her serveret med en topping af røget laks og brødcroutoner lavet af rugbrød.

Anden topping

Jeg har opdateret suppen en lille smule i forhold til den oprindelige opskrift. I stedet for at toppe med koldrøget laks kunne man også vælge varmrøget laks eller rejer. Eller man kunne gøre den helt vegetarisk og riste græskarkerner til den.

Et par tips til agurkesuppe

Gennem tiden har jeg konstateret to udfordringer med denne suppe. For det første skal den først smages til lige før servering. Suppen har en tendens til at blive stærkere, jo længere den trækker. Så pas på med cayennepeberet. Og udfordring nummer 2 er ikke at vælte skålen, når stavblenderen hviler op ad den. Jo, jo, det er sket… endda da vi skulle have gæster…

Detaljer

Hvor mange?

Frokost eller let aftensmad for 2 – eller forret til 4

Arbejdstid?

15 minutter

Tid i køleskab?

Mindst 1/2 time

Hvor svært?

I princippet let…

Ingredienser

  • 1 agurk

  • 2 1/2 dl grøntsagsbouillon (terning plus vand er fin løsning)

  • 200 g skyr

  • Cayennepeber efter smag – start med lidt

  • Salt, peber

  • Topping
  • 100 g røget laks

  • 2-3 skiver rugbrød

  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Skyl og skær agurken i mindre tern. Blend dem til ukendelighed, dvs til flydende konsistens. Tilsæt først bouillon og så skyr og blend suppen skummende.
  • Smag suppen til med saft af lime, cayennepeber, salt og peber. Smag hellere til i underkanten og giv den evt lidt ekstra, når suppen har trukket i køleskabet i mindst en halv time.
  • Før servering ristes rugbrød skåret i små tern på en pande med olivenolie. Lægges på et stykke køkkenrulle og krydres med lidt salt. Den røgede laks skæres i strimler.
  • Arranger suppen med strimler af røget laks og rugbrødscroutoner. Nydes med et glas kølig hvidvin (med mindre suppen serveres som alternativ til havregryn som morgenmad…).

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*