alternativ gulerodssalat

Alternativ gulerodssalat 

Da jeg skrev dette indlæg oprindeligt, var det midt i en kagebagetid. Jeg havde bagt utallige kager, og når jeg kiggede ned over bloggen, så det ud, som om vi levede af kage og dessert. Men det er ingenlunde tilfældet – til gengæld har jeg nødet naboer, venner og kolleger med alt fra cremet citronis over dekorative pistaciesnitter til “stop madspild” banankage… Og selvfølgelig kom der også sunde retter på bordet. For eksempel en variation over en klassiker, hvor jeg fra det grønne køkken bød på en alternativ gulerodssalat.

Nogle gange kommer kageopskrifterne i stimer, og så ser det ud, som om det er alt, hvad vi spiser. Så må jeg lige tage mig sammen – og vise, at der også eksisterer andet herhjemme.

Den klassiske gulerodssalat

Det er smadderlet at lave en klassisk gulerodssalat. Du skal blot rive nogle gulerødder groft, hælde lidt citronsaft over og eventuelt supplere med lidt rosiner. Så er den klar. De fleste forbinder nok bare sådan en klassisk gulerodssalat med “børnemad”, det gør jeg i hvert fald.

En alternativ gulerodssalat

Jeg vil gerne i stedet have en mere voksen udgave med mere spark i smagen. Den klassiske bliver simpelthen for pæn og sød for min smag. Mit bud på en alternativ gulerodssalat er ikke sværere at lave, til gengæld indeholder den lidt krydderier, og så kan den serveres lun.

Alternativ gulerodssalat 

Opskrift af Susanne PaghMåltid GrøntType TilbehørSværhedsgrad Let
Hvor mange?

2

personer
Arbejdstid?

15

minutter
Stegetid?

10

minutter
I alt?

15

minutter

Ingredienser

  • 1 hovedsalat

  • Olivenolie

  • 2-3 gulerødder

  • Salt, peber og chiliflager

Sådan gør du

  • Skyl, tør og riv hovedsalaten i mindre stykker.
  • Varm imens en sauterpande op med olivenolie.
  • Klargør gulerødderne, skær dem i tynde stave og steg dem i sauterpanden 5-10 minutter, indtil de er møre. Giv dem godt med krydderier.
  • Gulerødderne blandes med salaten og serveres.

Vil du have inspiration til sund mad – og lækre kager og desserter, så få mit nyhedsbrev direkte i din indbakke! Klik her for tilmelding

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*