Uendelig enkel frokost eller let aftensmad med masser af røde toner. Det er nok den bedste beskrivelse af denne portion asiatisk inspireret salat.
Der er et eller andet med farver og mad. Farvestrålende mad er bare mere appetitligt. Altså indtil et vist punkt, det kan også blive for farverigt, så maden ser helt kunstig ud. Lidt a la de her billeder, man nogle gange ser på menukort på turist-restauranter sydpå, og som bestemt ikke virker hverken tillokkende eller mundvandsskabende. Billeder der sikrer, at man helt sikkert går udenom, hvis der er nogen som helst alternativer. Det er på det tidspunkt, den skæggede en gang imellem bliver lidt utålmodig med mig, for jeg trasker hellere lidt længere for bedre mad.
Jeg må dog også indrømme, at sådan ser nogle af de første billeder på min blog også ud – lidt for gule, lidt for uskarpe. Jeg er heldigvis for læserne blevet mere kærlig i mine billeder siden da. I hvert fald gør jeg mig mere umage…
Fra rosa til bourgogne
Salaten her er en symfoni i røde nuancer fra lys rosa over orange til dyb bourgogne – med lidt grønne glimt. Det, der gør det til en asiatisk inspireret salat, er dressingen. Mest fordi jeg havde lyst til noget anderledes. På en eller anden underlig måde fungerer dressingen nemlig rigtig fint sammen med danske kirsebær. Det er en fin salat som tilbehør, en del af en buffet, en frokost eller evt et let aftensmåltid.
Bonus: Det er en velsmagende måde at få has på en rest bagt laks, for eksempel denne bagte laks med citron. Dermed passer salaten også ind i mit ønske om ikke at smide mad ud, men at få brugt resterne på en god måde. Restemad behøver således ikke at være kedelig, genopvarmet “det samme som i går”-mad.
Detaljer
2 personer
Max 20 minutter
Max 20 minutter
Enkel
Ingredienser
200 g bagt eller stegt laks, kold og meget gerne en rest fra dagen før
1/4 rødt spidskål (alternativt bruger du grøn spidskål, men så ryger farvesymfonien)
1 håndfuld frosne bønner (fra frost er så fint)
100 g friske, danske kirsebær (danske, fordi de smager bedst)
2-3 gulerødder
- Dressing
1 spsk tahin
1 tsk soya
2 spsk olivenolie
Salt, peber (nok mere peber end salt, for soyaen er også salt)
Evt. lidt citronsaft
- Tilbehør
Det gode brød
Sådan gør du
- Dressingen
- Bland dressingen af tahin, soya og olivenolie. Smag til med salg og peber og evt lidt citronsaft (eller æblecidereddike – bare noget syre).
- Salaten
- Skær stokken af spidskålet og snit det meget, meget fint. Jo finere, jo bedre. Bland det fintsnittede spidskål med dressingen og lad det trække, mens resten af salaten tilberedes.
- Hæld bønnerne over med kogende vand (tak til Quooker) og lad dem trække et par minutter. Hæld vandet fra og halver evt bønnerne, så de bliver mere mundrette i størrelsen.
- Halver kirsebærrene og fjern stenene (jeps, pokkers til arbejde). Skræl gulerødderne og skær dem i meget tynde stave.
- Bland hele molevitten med spidskålet.
- Servering
- Serveres gerne med lidt godt brød.