avocado-agurkesuppe med rejer

Avocado-agurkesuppe med rejer – til en af de hotte dage

Nogle dage er det bare varmt. Sådan en dag har vi nu haft nogle stykker af i rap, og min appetit er for nedadgående. Derfor er valget i dag faldet på en avocado-agurkesuppe med rejer og persille, først og fremmest fordi det er en kold suppe. Kold og læskende på én gang.  

Kan man blive mæt af sådan en suppe? Og er det ikke lidt tøset mad? Ja, jeg havde ikke problemer med at blive mæt, men det handler måske også om, at man ikke er så sulten, når det er varmt. Og nej, der er ikke noget tøset ved en avocado-agurkesuppe med rejer, når den også indeholder et drys cayennepeber. Værd dog opmærksom på at holde lidt igen med cayennepeber, for når suppen trækker, bliver den også stærkere. Smag til lige før servering. 

Jeg valgte at lave en lidt tyk, cremet suppe, men man kan selvfølgelig lave den i lige den konsistens, som man ønsker.  Sammen med suppen serverede jeg en variant af mit foccaciabrød – om det brød siger den skæggede, at det altid smager godt. Jeg giver ham gerne ret. 

Livet i strandhytten – og på stranden 

Hvad sker der egentlig her i strandhytten på sådan nogle varme sommerdage, som lokker til at servere iskold suppe? Svaret er enkelt: ikke så meget. I hvert fald ikke i weekenden, hvor vi blandt andet brugte tiden på at prøve en SUP, Stand Up Paddle board. Ren og skær leg – og supersjovt, når vandet er blankt. Og så kunne jeg også skabe morskab hos naboerne, der fulgte levende med i min balancekunst på brættet. De fik valuta for pengene, da jeg lavede et enkelt baglæns drop – i øvrigt helt ufarligt.  

En anmeldelse af SUP: Det var meget let at komme i gang med – man er oppe og stå på to minutter. Men der er ingen tvivl om, at man kan gøre det udfordrende, og det stiller krav til kondition, motorik og balance. Tillige bliver der rørt et par core-muskler, så ømme muskler er en risiko. Alle kan være med, så prøv det, hvis du har lyst til at lege på (eller i) vandet. Vælg surfbrættet i stedet, hvis du er til masser af fart, eller kajakken, hvis det er roen og motionen, der trækker.                

En stille stund med en bog  

Derefter gik det fra det lattervækkende til det mere alvorlige, nemlig læsningen af Buddenbrooks. En ægte, gedigen tysk klassiker af Thomas Mann. Tænk sig, han var 25 år gammel, da han skrev den – for 120 år siden. En dannelsesroman, en roman om storhed og forfald, om magt og sværmerier for kunsten. Og fremfor alt en fabelagtig skildring af Lübeck og dets borgerskab i sidste halvdel af 1800-tallet.

Jeg er kun nået godt og vel midtvejs i bogen, så en anmeldelse må afvente. Lige nu er jeg midt i skildringen af købmandshuset Buddenbrooks 100 års jubilæum. Her noterer jeg mig, at nogle ting går på tværs af kulturer og tid. Man kan nemlig trække en parallel til åbningsscenen i den første Godfather-film. Her fejres datterens bryllup, men overhovedet Don Corleone er mest optaget af forretninger. Han tager imod folk, der ønsker at takke ham og opnå fordele. Huset Buddenbrooks overhoved, Thomas Buddenbrook, tager på samme vis imod høj som lav, der lykønsker med jubilæet – og får en skilling som tak. Hvordan det videre går, har jeg endnu til gode, men det synes, at forfaldet lurer i horisonten.           

Avocado-agurkesuppe med rejer til en af de hotte dage

Opskrift af Susanne PaghMåltid hovedretType SuppeSværhedsgrad Let
Hvor mange?

2

personer
Arbejdstid?

15

minutter
Køletid?

1

time 
I alt

1

time 

15

minutter

Iskold avocado-agurkesuppe til en varm dag!

Ingredienser

  • 1 lille agurk

  • 1½ avocado

  • 1 fed hvidløg

  • ½ l grøntsagsbouillon (herbamare + vand)

  • 3-4 spsk skyr

  • ½ citron

  • Cayennepeber

  • Salt

  • Topping
  • ½ bdt persille

  • 100 g rejer

  • 1 tsk æblecidereddike

  • 1 spsk rapsolie

  • Serveres med
  • Godt brød

Sådan gør du

  • Lav grøntsagsbouillonen og lad den køle let af.
  • Hak hvidløget fint. Skæl agurken og blend den med avocadoen til en blød masse sammen med det finthakkede hvidløg.
  • Tilsæt bouillon og skyr, indtil konsistensen er passende.
  • Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber, men hold igen med krydderierne, for når suppen trækker, bliver den stærkere.
  • Køl suppen af i køleskabet indtil servering.
  • Ved servering smages suppen endeligt til. Hak persillen og bland den med rejerne. Suppen toppes med blandingen og serveres sammen med et godt stykke brød.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*