Bagt æblekage til sultne gør-det-selv folk

Som selvudnævnt leverandør af kage til gør-det-selv mændene bag Kr. Himmelfarts store tagdækker-projekt har jeg givet mig selv en udfordring af de store. For det første er jeg ikke gået i min mors fodspor – hun var nemlig eminent til at bage kager.  For det andet er sådanne gør-det-selv folk jo sultne. Hele tiden. Så der skal også noget volumen til. I dag er det blevet til en æblekage – nej, ikke sådan en med mos, men en bagt æblekage. Jeg har pyntet den med hakkede hasselnødder og lidt rørsukker, men man kunne også vælge at komme kanel på, det går supergodt til æblerne.

På vej ud af ovnen

Opskrift på bagt æblekage

12-14 stk

Tilberedningstid: 30 minutters forberedelse og ca. 35-40 minutter i ovnen

Ingredienser

  • 3 æbler, gerne danske og let syrlige i smagen
  • 50 g smør, smeltet
  • ¾ dl minimælk
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 20 g hvid chokolade, hakket
  • 20 g hasselnødder, hakkede
  • 1 spsk rørsukker

Start med at tænde ovnen på 180 gr.

Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset. Læg dem i en skål med koldt vand, mens du laver dejen. Smørret smeltes ved lav varme. Imens piskes æg og sukker, indtil det bliver helt lyst. Jo længere, jo bedre (næsten).

Bland smørret med mælken og hæld det i ægge-sukker blandingen. Vej melet af i en skål og vend bagepulveret rundt i det. Blandes herefter i ægge-sukker blandingen med en let hånd – altså ikke noget med at piske vildt her. Tilsæt den hakkede chokolade.

Hæld dejen i en form ca. 26 x 26 cm. Skær æblerne i tynde både og læg dem oven på dejen. Det må gerne være i mønster, drys til sidst med hasselnødder og rørsukker. Bages ca. 35-40 minutter ved 180 gr. Tjek om kagen er gennembagt med en gaffel – hænger der dej fast på gaffel, når du har prikket ned i kagen, skal den have lidt mere.

No Comments

  1. Pingback: Kage-bageriet i Kr. Himmelfart dagene « sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*