knoldselleri med stenbiderrogn og agurk

Bagt knoldselleri med stenbiderrogn og agurk

Valentins dag er lige oppe over, og stenbiderrognen er tillige billig lige nu. Så her er et rigtig godt bud på en forret, hvor vinter og forår forenes. Knoldselleri er en af de virkelig vinterlige grøntsager, stenbiderrogn en forårsbebuder – og agurk er jo bare frisk. Bagt knoldselleri med stenbiderrogn og agurk er meget let at lave, ej heller en tidsrøver og så med masser af god smag. Så kommer du lige i tanke om, at der skal en (ekstra) forret på bordet, kan du roligt vælge denne her. Solgt? Ok, så er det bare i gang…  

At lege med maden 

Forretten her kom til verden, da jeg var alene hjemme og ikke særlig sulten. Alene hjemme er ofte en anledning til at lege med maden – på den allermest positive og voksne måde. Det er her, jeg tager mig tiden til at lave det, jeg ikke er helt sikker på. Går det helt galt, kan jeg altid lave et spejlæg. Eller starte forfra – det er faktisk sket. Ligesom den skæggede også en gang imellem får stort set samme ret flere dage i træk, fordi der lige skal perfektioneres på den. Det er næppe noget, der går den skæggede på, i hvert fald har jeg aldrig hørt brok over det.  

En forret til Valentine 

Tilbage til denne forret til Valentine. Dagen før havde jeg lavet stenbiderrogn på blinis helt traditionelt, og der var stadig mere stenbiderrogn. Kombineret med et lille, halvt knoldselleri, der kom i ovnen, og så lidt agurk blev det til en forret, der så lige denne dag også blev min aftensmad. Nu var jeg ikke storsulten, men i så fald skulle retten have været suppleret med noget brød eller lignende, selv om den bagte knoldselleri lægger en god bund. Jeg havde friske ærteskud, men et alternativ kunne være helt almindelig purløg – anden smagsoplevelse, men helt sikkert rigtig god.  

Jeg har lavet et helt forslag til menu til Valentine – se det her.  

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

10 minutter

Bagetid?

15-20 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 1 knoldselleri

  • 100 g stenbiderrogn

  • ½ agurk

  • ½ rødløg

  • 2 spsk creme fraiche 18%

  • Olivenolie

  • Salt, peber

  • Evt lidt ærteskud, purløg eller karse

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær skrællen af knoldsellerien og skær det i ½ cm tykke skiver. Læg dem på et stykke bagepapir og dryp lidt olivenolie over dem. Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter. De må gerne være godt møre.
  • Vask og halver imens agurken. Fjern kernerne og skær agurken i ultrasmå stykker. Hak rødløget meget fint. Bland agurk, rødløg og evt ærteskud og saml det hele med lige nøjagtig nok creme fraiche til, at det hænger sammen. Smag til med salt og peber.
  • Når knoldselleriskiverne er gennembagte, tages de ud og arrangeres på to tallerkener. Læg agurkesalaten ovenpå og øverst stenbiderrogn. Fiks og færdig forret.

Prøver du min opskrift – og tager du et billede, så læg det gerne på Instagram med hashtagget #sundtforto. Jeg vil glæde mig til at følge med.  

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*