Med hilsen til lørdagens små og store gæster er her opskriften på bløde og hurtige pandebrød. Hurtigt som i en god halv time, hvis du virkelig har travlt. Bløde som i mumse-lækre.
Opskrift på bløde og hurtige pandebrød
6 stk.
Tid: 50 minutter bringer dig fra start til slut. Spring hviletiden over, hvis du har travlt.
Ingredienser:
- 1 dl groft speltmel
- 3,5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 5 spsk skyr eller lignende surmælksprodukt
- 0,5 – 1 dl varmt vand
Bland melet, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt olivenolien og rør rundt. Rør skyr i og saml dejen med lidt vand efter behov – lidt som var det en mørdej. Må dog godt æltes lidt mere end en mørdej, men ikke noget med lang tid, dejen skal bare samles.
Har du travlt, springer du hviletiden på 20 minutter over, men jeg synes, brødene bliver bedre, hvis dejen hviler lidt.
Del dejen i seks stykker og rul den ud mellem to stykker bagepapir. De skal være et par millimeter tykke. Varm en pande godt op med en anelse olivenolie. Bag/steg brødene et minut eller to på hver side.
Smager fx ret godt til falafler og salat.
Har du ikke skyr eller lignende surmælksprodukt, så prøv de her pandebrød med smag af spejder i stedet. De er også hurtige, men knap så bløde.
Pingback: Klar til Sct. Hans og alle de andre grill-aftener med lækre salater og pandebrød – Sundt for to