Grønt

“Har jeg ret i, at den også er megasund”-lasagne

 Her til aften blev jeg spurgt, om min lasagne er sund. Jeps, det er en megasund lasagne faktisk. Med grønkål, der booster immunforsvaret, sådan som den er rig på A-, B- og C-vitamin, er denne grøntsagslasagne oplagt i en forkølelsestid… Hvis man spiser 50 gram grønkål om dagen, får man […]

Grønt

Simpel og spicy gulerodssuppe

Tænker, at jeg måske lige lovlig ofte vælger at lave suppe. I hvert fald fik jeg en bemærkning i fredags om “suppe igen?”… Men suppe ikke bare varmer, det er også en genial løsning til dage, hvor det skal gå stærkt,og køleskabet ikke indeholder det store. Men lidt gulerødder og […]

Sødt og syndigt

Engleblid og hvid chokolademousse 

 Blød og knasende på én gang og med to favoritter, lakrids og blåbær, og et strejf af lime = et desserthit lørdag aften. Nederst gemmer sig en hvid chokolademousse, der har fået et strejf af lakrids. Øverst crispy krymmel og blåbær. Hvid chokolademousse Passer til fire personer Tid: Hvis du […]

Grønt

Let genstart med græskar

Indrømmet, der har været meget stille på bloggen. Men nej, den er ikke afgået ved en stille død, og der bliver stadig kokkereret – mest vegetarisk, men der ryger også fisk og skaldyr med i gryderne. I dag holder jeg mig nu til det grønne køkken, på nær at retten […]

Grønt

Rodfrugtsuppe – du tror, det er løgn

Du tror, det er løgn, men den her rodfrugtsuppe smager altså af mere… Jeg har ladet mig inspirere af en jordskokkesuppe, som jeg fik serveret i den forgangne uge, men da ikke alle (=gemalen) er lige begejstrede for jordskokker alene, tænkte jeg, at noget andet måtte bryde smagen. Jordskokkechipsene og […]

Grønt

Græskartærte af den salte slags

Når nu gemalen ligefrem efterspørger tærten dagen derpå – så må jeg have ramt noget rigtigt med denne græskartærte af den salte slags. Opskrift på græskartærte af den salte slags Passer til 2-4 personer afhængig af tilbehør Tilberedningstid: 30 minutter Bagetid: 10 minutter + 30 minutter Tid i alt: 1 […]

Grønt

Efterårs-salat med hokkaido-græskar

Dagens ret blev en salat med hokkaido-græskar, for salat er lige godt året rundt, bare man bruger årstidens grøntsager. Jeg så asparges i butikkerne i denne uge, mærkeligt, synes jeg. Det hører sig slet ikke til nu. Det gør derimod mere rustikke grøntsager som kål, græskar og rodfrugter. Her i […]

Kød

Tarte flambée

For et par uger siden tilbragte jeg en hel søndag med firmaet på Gourmet festival – vi delte mere end 3.000 smagsprøver på det gode, danske vand ud til gæsterne. Sådan en succes giver god energi, så da jeg kom hjem, kastede jeg mig ikke på sofaen, men i stedet […]