Brød og bagt

Sprødt knækbrød

Jeg har aldrig prøvet at bage knækbrød, men da jeg havde lidt rigeligt med kerner og frø, tænkte jeg, at nu skulle det altså prøves. Og det er faktisk pærenemt… men også nemt spist, så har du et ønske om, at det skal holde mere end en dags tid, så […]

Grønt

Aspargessuppe med croutoner

Den her aspargessuppe med croutoner var min foretrukne forret i foråret 2013, så stort set alle gæster har fået lejlighed til at smage på den. Da aspargessæsonen var slut, var det også slut med suppen, så nu er det lidt som at genopfinde den, bare med genkendelsens glæde oveni. Den […]

Fisk

Forårssalat med stenbiderrogn og asparges

Min MX-5 er for længst kommet hjem efter vinteropbevaring – og de første ture er også kørt til min store fornøjelse. Rhododendronen har stået foran stuevinduet med knopper på spring. Og morgenbadningen er genoptaget med min gode kollega, Susanne. Men trods alle disse helt stensikre forårstegn har jeg af en […]

Sødt og syndigt

Rabarberis med hvid chokolade

For tiden eksperimenterer jeg en del med is – til min mands store fornøjelse 🙂 Her en rabarberis med hvid chokolade. Rabarberisen her er egentlig en gammel kending, som jeg har lavet mange gange, men denne gang tilsatte jeg lidt hvid chokolade, som var blevet til overs. Chokoladen giver isen […]

Fisk

Tortillaer med spinat og røget laks

Ugens kasse fra Aarstiderne indeholdt bl.a. lækker spinat, frisk rød chili og store, flotte portobello svampe. Sammen med ricotta blev det til tortillaer med spinat og røget laks. Og mere af kassens indhold gik så passende til den tilhørende salat. Sådan laver du tortillaer med spinat og røget laks Hovedret […]

Sødt og syndigt

Cookies-amok-dag – med mørk og hvid chokolade

Stadig i gang med at bruge bageresterne fra jul, og i dag gik jeg cookies-amok.  Lidt mørk chokolade, lidt hvid chokolade og en hulens masse hasselnødder. Suppleret med lidt af de almindelige ting fra køkkenskabene blev det til to versioner af cookies – lys og mørk. Sådan går du cookies-amok […]

Sødt og syndigt

Kokosdrømme (=undgå madspild efter jul)

Der er opstået kø i billeddatabasen med billeder af middage, kager etc. klar til at blive spist. Så her følger endnu en opskrift, denne gang til den søde tand med kokosdrømme. En halv pose kokosmel, nogle tranebær, lidt chokolade og nogle hasselnødder… alt sammen rester efter julebagning og –kokkerering. Jeg […]