Fisk

Labre fiskedeller med et touch af laks og kapers

Mange har et anstrengt forhold til fiskedeller, fordi det er dødbesværligt. Først forbi fiskehandleren, derefter hjem selv og hakke og røre fars, der helt sikkert har godt af at stå og trække. Pyh, man dør jo af sult i mellemtiden… Men fiskefrikadeller kan også være ret enkelt, i hvert fald […]

Fisk

Wok med rejer og nudler

Wokken var meget populær for nogle år siden, men har siden henslæbt en periode bagest i køkkenskabet. Det er rigtig ærgerligt, for wokmad er noget af det hurtigste at lave og samtidig supersundt. Så har du travlt, så tøm grøntsagsskuffen i wokken – husk at skære grøntsagerne tyndt eller i […]

Grønt

Frisk pastasalat – langt væk fra 90’ernes pastahelvede

Pastasalat forbinder jeg med 90’erne – det var bløde pasta, masser af cremefraiche-dressing og intetsigende smag. Denne her pastasalat er helt anderledes – fuld af grøntsager og med en sennepsdressing med bid samt sprøde græskarkerner på toppen. Farvel til udkogte, smattede bønner Et lille fif i denne salat er bønnerne […]

Grønt

Crunchy blomkålssalat med kikærter og bløde abrikoser

Knasende sprødt og lækkert blødt og sødt. Crunchy møder sweet i denne blomkålssalat, der er godt mættende tilbehør til fx torskefilet vendt i rugmel og stegt på panden. Det er vigtigt, at blomkålen virkelig bliver delt i atomer – ellers bliver tyggearbejdet simpelthen for stort (og især mændene melder pas). […]

Tanker om mad

Hvorfor her? Hvorfor mig?

Denne blog er dedikeret venner og familie, der har efterspurgt mine opskrifter – og som har spurgt, måske med en vis undren, hvorfor jeg er blevet en god huskok. Hvorfor mig? Det stod heller ikke skrevet i kortene, at jeg skulle interessere mig for madlavning. Godt nok var min mor […]