Brownie med lys chokolade – en rigtig god basiskage

Da jeg fornylig lavede citronis med ingefær (kan varmt anbefales), lavede jeg også denne brownie med lys chokolade til. Den er netop lavet på lys chokolade i stedet for den traditionelle mørke chokolade, fordi jeg gerne ville have en mindre intens smag, som ikke spiller så hårdt op mod citronisen. Det kom også til at stemme. Den kan som her serveres til is eller evt. frisk frugt. Eller bare spises alene og så med en kop god, stærk kaffe… mulighederne er nærmest uendelige. Med andre ord en rigtig god basiskage.

På bagedagen er denne her brownie mere en luftig chokoladekage. Dagen derpå har den fået den helt rigtige brownie-konsistens.

Normalt er jeg vild med mørk chokolade, men jeg synes, at den traditionelle brownie med mørk chokolade kan blive lidt tung. Det undgår man helt her. Når du bager en brownie med lys chokolade, får du nærmest en mellemting mellem en kage med kakao og en brownie på den mørke chokolade.

Til kolleger eller til dessert

Jamen, den her kage kan det hele. Du kan tage den med til kollegerne dagen efter, den er bagt, og så vil de være vilde med brownien. Eller du kan servere den som en del af en desserttallerken, og så vil den være et godt makkerskab til hindbær- eller chokolademousse. Pyh, jeg bliver helt lækkersulten…

Detaljer

Hvor mange?

8-10 personer = springform på 20 cm

Arbejdstid?

1/2 time

Bagetid?

1/2 time

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 120 g smør

  • 100 g lys chokolade

  • 2 æg

  • 100 g brun farin

  • 100 g sukker

  • 50 g hvedemel

  • 50 g mandelmel (fintmalede mandler)

  • 1 spsk kakao

  • 1 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk fint salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Beklæd en springform på 20 cm med bagepapir i bunden og smør siderne.
  • Bland mel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt i en skål. Mandelmel er blot mandler malet i en minihakker. Stil skålen til side.
  • Hak chokoladen groft. Smelt smørret sammen med chokoladen i en kasserolle ved lav varme og lad det afkøle let.
  • Pisk brun farin, sukker og æg skummende. Tilsæt det smeltede smør og chokolade under omrøring. Vend de tørre ingredienser i. Hæld i den smurte form og bages i ca. 30-35 minutter. Tjek, at kagen er gennembagt med en gaffel. Kagen falder lidt sammen, når den kommer ud af ovnen, så bliv ikke forskrækket. Afkøles helt inden servering.
  • Hæld i den smurte form og bages i ca. 30-35 minutter. Tjek, at kagen er gennembagt med en gaffel. Kagen falder lidt sammen, når den kommer ud af ovnen, så bliv ikke forskrækket. Afkøles helt inden servering.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*