Chocolate chip kage aka den bedste mislykkede kage

Da den skæggede sagde: “Nøj, den smager godt,” måtte jeg jo indrømme, at kagen slet ikke var blevet som forventet. Den var mislykket. “Det er den bedste mislykkede kage, jeg længe har smagt,” replicerede den skæggede. Så her kommer den bedste mislykkede kage, som også er den perfekte ledsager til is. Helt ærligt, sådan er det bare med den her chocolate chip kage. Den smager rigtig godt til en kugle is, men den kan også spises alene. Eller du kan gøre som vist på billedet og servere den med lidt brombærsylt til.

Egentlig er det en tilsnigelse at kalde den for en chocolate chip kage, for den blev lavet med almindelig chokolade, der blev hakket, og ikke chocolate chips. Men mon ikke det går – den kunne lettere være lavet med chocolate chips.

Det er en kage, som er meget let at lave. Så let at man godt kunne fristes til at invitere et par unger med i køkkenet, give dem opskriften og så ellers selv smide benene op og vente. Ventetiden bliver så heller ikke lang, for det tager en times tid fra start til slut. Og ventetiden er så også værd at stå igennem, hvis man skal stole på den skæggede. Han var i hvert fald ret begejstret.

Er du mere til en hel traditionel brownie end en chocolate chip kage, er der selvfølgelig også råd for det. Til min fødselsdag lavede jeg nemlig la grande finale med brownie og brombæris. Eller du kan vælge den rå udgave, nemlig en rålækker raw brownie.

Detaljer

Hvor mange?

6-8 personer +/- = form på 18×18 cm

Arbejdstid?

30 minutter

Bagetid?

30 minutter

Hvor let?

Let – god til børn i køkkenet

Ingredienser

  • 25 g mandler

  • 50 g chokolade, mørk, lys og/eller hvid

  • 120 g smør

  • 150 g sukker

  • 2 æg

  • 150 g havregryn, gerne grovvalsede

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft. Find også en passende form ca. 18 x 18 cm og for den med bagepapir.
  • Derefter skal mandlerne males til mandelmel, chokoladen hakkes groft, og smørret smeltes i en kasserolle.
  • Mens smørret smelter, piskes æg og sukker sammen til en luftig masse. Hvis du synes, du er færdig med det, så fortsæt lige et minuts tid endnu… jo lysere, jo bedre. Læg elpiskeren væk, resten foregår med håndkraft. Vend mandelmel og den hakkede chokolade i. Imens holder du lige øje med smørret, for når det er smeltet, slukkes for varmen. Det smeltede smør blandes med havregryn – og så vender du det i dejen. Det skal bare vendes sammen, ikke røres eller piskes.
  • Imens holder du lige øje med smørret, for når det er smeltet, slukkes for varmen. Det smeltede smør blandes med havregryn – og så vender du det i dejen. Det skal bare vendes sammen, ikke røres eller piskes.
  • Op i formen med kalorius – og så skal kagen tilbringe en god halv time i ovnen på 170 grader varmluft. Køles af og opbevares derefter på køl – den kan sagtens holde sig fugtig og lækker i et par dage.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*