chokoladecookies med sesam

Chokoladecookies med sesam

I næste weekend er det også 1. søndag i advent. Med andre ord: julen banker på og insisterer lige om lidt på at komme ind. Så skal der bage småkager – sådan er det i hvert fald her i huset. Der er selvfølgelig de småkager, der hører julen til fra pebernødder til brunkager. Men hvis julen også må byde på lidt nyt, og måske ikke alt for julet, så er de her chokoladecookies værd at prøve.

Man kan godt komme lidt i tvivl, når man ser de her chokoladecookies med sesam ligge i en skål. Ved et hurtigt øjekast kan de nemlig minde lidt om rugsnacks i udseende. Men inden i dem gemmer sig kakao, mørk chokolade og lidt havregryn for sundhedens skyld. De er lidt en mellemting mellem en traditionel cookie og en brownie.

Det tager ikke mange splitsekunder at blande dejen sammen, så skal den lige hvile en halv time i køleskabet, før der rulles små cookies. Har du ikke tid til at bage dine cookies samme dag, kan dejen også sagtens ligge på køl til dagen efter. Det er altså lidt smart, for det er ikke altid, at man lige har tid til både at mixe dejen sammen og få bagt. I de her tider med høje energipriser kan det også være et spørgsmål om at få samlet sammen til at starte ovnen. Så står menuen alligevel på pizza dagen efter, så bag cookies stort set på eftervarmen.

Sesam i cookies?

Jo, man kan faktisk sagtens kombinere sesamfrø med det søde køkken. Det ser man ofte i det mellemøstlige køkken. Sesamfrøene giver knas og lidt nøddeagtig smag. Derudover er de små frø rige på vitaminer, mineraler og protein – hvilket altså ikke er nok til at gøre de her chokoladecookies med sesam til sunde. Eller bare sundere.  

Det sagde de strenge dommere

Alle mine opskrifter bliver lavet mindst et par gange, og når det er muligt, bliver de også testspist af flere personer. Her var det oplagt at tage cookies med på arbejde – ingen af mine kolleger siger nogensinde nej til kage, og de her cookies forsvandt også ret hurtigt. Dermed ikke være sagt, at de ikke har en holdning til den kage, de spiser. Aldrig har jeg dog været ansat et sted, hvor kage blev diskuteret så meget og med så megen intensitet. Det er ikke bare et emne a la vejret – det er noget, man går op i. Derfor var det også vigtigt, hvad reaktionen var her.

Den skæggede prøvespiste naturligvis også – det gør han altid. Og så er det altså også vigtigt, hvad jeg selv synes.

Fælles for alle var den reaktion, at der er tale om cookies, der minder om jul, men ikke er lige så julede i smagen som de traditionelle julesmåkager. Måske fordi de ikke er så vildt søde, men alligevel umiskendeligt er fra det søde køkken. Derfor vil jeg heller ikke være bekymret for at servere dem på alle mulige andre tidspunkter af året. De er også oplagte til at tage med som den søde snack på en vandretur.

Chokoladecookies med sesam

Opskrift af Susanne PaghMåltid KagerType SmåkagerSværhedsgrad Let
Hvor mange?

22

stk
Arbejdstid?

15

minutter
Bagetid?

12

minutter
Hviletid?

30

minutter
I alt?

57

minutter

Superlette cookies

Ingredienser

  • 100 g smør

  • 100 g brun farin

  • 1 æg

  • 25 g mørk chokolade, finthakket  

  • 25 g havregryn

  • 1 spsk kakaopulver

  • ½ tsk bagepulver

  • ½ tsk vaniljesukker 175 g kagemel – 3-4 spsk sesamfrø

  • 175 g kagemel

  • 3-4 spsk sesamfrø

Sådan gør du

  • Hak chokoladen fint.
  • Pisk smør sammen med brun farin. Tilsæt ægget og pisk det godt i.
  • Bland havregryn, kakaopulver, bagepulver, vaniljesukker og kagemel i en anden skål. Bland det i dejen, og tilsæt den finthakkede chokolade.
  • Nu skal dejen bare samles, og det er lettest at gøre med fingrene.
  • Dæk skålen over med husholdningsfilm og stil i køleskabet i mindst en halv time.
  • Når du er klar til at bage, tænder du ovnen på 200 grader over/undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Rul små kugler af dejen, rul dem i sesamfrø og sæt dem på pladen. Giv hver kugle et lille tryk, så de bliver mere flade.
  • Bages ved 200 grader over/undervarme i ca. 12 minutter. Afkøles på bagerist og opbevares i en tætsluttende kagedåse.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

chokoladecookies med sesam

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*