Chokoladecookies

Chokoladecookies til issandwich – eller til kaffe/te/saftevand…

Jeg lavede denne her kirsebæris og ville gerne servere den lidt alternativt. Det blev til en issandwich med disse chokoladecookies, fordi mørk chokolade og kirsebær klæder hinanden så utrolig godt. Ved nærmere eftertanke klæder chokolade rigtig meget rigtig godt… Kirsebærisen er i øvrigt på en basis af yoghurtis, så den er slet ikke så syndig endda 😉 “Bivirkningen” af yoghurtisen er desuden, at isen ikke blot er lettere kaloriemæssigt, den er også væsentligt lettere og friskere i smagen.

De her chokoladecookies er gode på flere måder – ud over smagen altså. For det første tager de ingen tid at bikse sammen. Og for det andet – hvilket måske følger af det første – er de oplagte at bage sammen med børn. Det er pærelet, og det eneste, man skal være opmærksom på, er, at der ikke sker uheld med kniven, når chokoladen hakkes. Sådanne uheld kan ske for store og små – jeg har i hvert fald skåret mig ret mange gange efterhånden. Og nej, man vænner sig ikke til at mærke knivens kolde stål mod fingeren lige før, kniven skærer igennem. Til gengæld vænner man sig til smagen af chokoladecookies. Eller det gør jeg i hvert fald. I denne udgave med både kakaonibs og salt bliver de ikke så søde eller tunge i smagen. Prøv dem – de er ret gode både til is og alene.

Detaljer

Hvor mange?

2 bageplader – hvor mange afhænger af størrelsen

Arbejdstid?

15 minutter

Bagetid?

15 minutter

Hvor svært?

Pærelet

Ingredienser

  • 125 g blødt smør

  • 90 g brun farin

  • 1 æg

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 125 g hvedemel

  • 2 spsk kakao

  • 1/2 tsk natron

  • 100 g mørk chokolade, grofthakket

  • 2 spsk kakaonibs

  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft og gør et par bageplader klar med bagepapir. Hak den mørke chokolade groft, der må gerne være stykker i den, som kan ses og smages.
  • Rør smør og den brune farin sammen. Tilsæt ægget og pisk igen. Bland resten af de tørre ingredienser og rør dem i dejen. Slut af med af røre den grofthakkede chokolade i.
  • Sæt dejen i toppe på de to bageplader med to skeer. Der bliver ca. 24-26 små cookies ud af denne portion. Bages i ca. 15 minutter og afkøles på bagerist, indtil de puttes i kagedåse.

One Comment

  1. Pingback: Må jeg byde Dem et kirsebær? Yoghurtis med friske, solmodne kirsebær – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*