Chokoladekage med hindbærmousse

Medarbejderne mine skulle have velfortjent kage i går. De har knoklet løs med en af årets store opgaver, nemlig årsafregningen af alle vores kunder, og havde nu nået en af de vigtige milepæle. Derfor havde jeg kreeret en chokoladekage med hindbærmousse.

Jeg kan godt lide, at man kan se, at der er hindbær i en hindbærmousse, men vil man hellere have den helt glatte mousse, så blender man bare hindbærsylten og lader den derefter passere gennem en fin sigte. Der bliver rigeligt med mousse, og resten kan man fryse ned – så har du en iscreme i stedet for.

Det her er ikke verdens hurtigste kage – den laves nemlig over to dage. Første dag er opgaven de store forberedelser på ca. 1 times tid. Næste dag bruger du max 20 minutter på at samle kagen. Det er fint at samle den om morgenen, smide den i fryseren, og så kan du servere chokoladekage med hindbærmousse om eftermiddagen. Den skal minimum have et par timer i fryseren, så moussen har sat sig helt.

Kage som belønning?

Kan man give kage som belønning? Tjo, næh, måske. Det er der helt sikkert mange holdninger til. Men jeg prøver egentlig bare at vise, at jeg sætter pris på den indsats, medarbejderne har gjort gennem en længere periode. Jeg forsøger ikke at ødelægge eventuelle slankekure eller på anden vis udfordre andres standhaftighed. Der er nemlig fuldstændig spisefrihed. Man må smage et lille stykke, helt lade være eller gøre et seriøst forsøg på at rydde fadet. Jeg har alle typer i min afdeling, skal jeg hilse og sige.

Har man fået lyst til at servere en lidt lettere kage med chokolade, så er min test-fest brownie et godt bud.

Detaljer

Hvor mange?

8-10 stk = springform på ca 22 cm

Arbejdstid

1 time + 20 minutter

Tid i ovnen?

25-35 minutter

Hvor svært?

Medium

Ingredienser

  • Chokoladekage
  • 5 spsk rapsolie eller lignende olie uden (markant) smag

  • 1/4 l mælk (jeg bruger minimælk)

  • 200 g sukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk salt

  • 30 g kakaopulver

  • 200 g hvedemel (gerne kage-hvedemel uden så meget gluten) 

  • Hindbærsylt
  • 250 g frosne hindbær

  • 125 g sukker

  • 2 tsk vaniljesukker

  • Saft af 1/2 citron

  • Chokolademousse
  • 100 g hvid chokolade

  • 1/2 l piskefløde

  • 2 blade husblas

  • Pynt
  • Frysetørrede og/eller friske hindbær

Sådan gør du

  • Chokoladekage
  • Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft. Gør en springform klar, dvs læg bagepapir i bunden og smør siderne med olie.
  • Pisk olie og mælk sammen. Bland sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao sammen og bland i det flydende. Tilsæt derefter melet af et par gange. Hæld dejen i springformen.
  • Bages i 25-35 minutter ved 175 grader ved almindelig ovnvarme. Afkøles og stilles i køleskab til næste dag.
  • Hindbærsylt
  • Kom hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde og lad det koge op, lad det derefter simre sammen i ca. 15 minutter. Blendes let og afkøles i køleskab til næste dag.
  • Chokolademousse
  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 15 minutter. Imens hakkes chokoladen fint og kommes i en skål. Varm fløden op til kogepunktet, tag den af varmen. Hæld lidt af fløden over chokoladen og rør heftigt, indtil chokoladen er opløst, og massen er blank. Hæld langsomt resten af fløden i under omrøring. Kram vandet af husblassen og rør den i chokoladeblandingen. Dæk skålen med husholdningsfilm, så den ligger ned på fløden, så der ikke dannes luftbobler. Stilles ligeledes i køleskabet til næste dag.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm, så den ligger ned på fløden, så der ikke dannes luftbobler. Stilles ligeledes i køleskabet til næste dag.
  • Så skal kagen samles
  • Pisk chokolademoussen op og bland hindbærsylt i. Dæk chokoladekagen med et pænt lag mousse. Stil kagen i fryseren. Tag den op et par timer før servering og lad den tø op i køleskab. Pyntes af med tørret hindbærdrys eller friske hindbær.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*