Chokolademousse med blåbær

En heftig chokolademousse, der kan varieres med frugt efter ønske. Blot må det ikke være alt for saftig frugt, for så bliver chokolademousse fortyndet. Der er lavet et låg af kakao, men det kan selvfølgelig udelades. Jeg synes nu, det giver et godt modspil. Nu er chokolademousse en lidt tung dessert, så jeg laver portionerne relativt små – det bliver simpelthen for meget chokolade og fløde…

Jeg har ikke prøvet det, men jeg kunne forestille mig, at det ville smage ret godt, hvis man erstatter vandet i kakaolåget med saft af en appelsin. Så skal frugterne længere nede selvfølgelig matche.

En heftig chokolademousse - og portionerne her var faktisk for store...
En heftig chokolademousse – og portionerne her var faktisk for store…

Opskrift på en heftig chokolademousse

Dessert 5-6 personer

Tilberedningstid: 45 minutter + afkøling i køleskab i mindst 2 timer

Ingredienser

Mousse:

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 2 dl piskefløde
  • Frugt – fx blåbær, ca. 100-150 g

Låg:

  • 2 blade husblas
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl vand
  • 85 g sukker
  • 6 spsk kakao

Skyl og klargør bærrene allerførst – og find de glas frem, som du vil bruge.

Læg derefter husblasen i koldt vand – den skal udblødes i ca. 10 minutter. Hak chokoladen groft, men 1 dl piskefløde varmes op til kogepunktet. Tag piskefløden af varmen og hæld chokoladen i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet. Chokolade-piskefløde blandingen afkøles på køkkenbordet.

Herefter laver du låget: Hæld alle ingredienser på nær husblas (vigtigt!) i en lille gryde og varm det langsomt op. Lad det stå og simre sammen i nogle minutter. Et godt tip er at sigte kakaoen i blandingen – eller alternativt køre den færdige blanding gennem en sigte til sidst. Så undgår du klumper i dit låg. Tag husblasen op af vandet, knug det meste vand af og rør den i låg-blandingen, der herefter også afkøles på køkkenbordet.

Mens kakaoblandingen afkøler, piskes resten af piskefløden til moussen. Herefter blandes den med chokoladen. For at gøre det så luftigt som muligt starter du med at tage lidt af flødeskummet over i chokoladen, rør godt rundt – her må du gerne være lidt voldsom. Derefter hældes chokoladeblandingen over i flødeskummet lidt ad gangen og vendes sammen med lette tag.

Og så er der bare tilbage at samle sagerne: Start med lidt chokolademousse, derefter lidt bær (eller anden frugt) i lag, slut af med chokolademousse. Glat overfladen pænt og hæld så kakaoblandingen over. Dækkes til med film og stilles i køleskab i mindst to timer.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*