Stadig i gang med at bruge bageresterne fra jul, og i dag gik jeg cookies-amok. Lidt mørk chokolade, lidt hvid chokolade og en hulens masse hasselnødder. Suppleret med lidt af de almindelige ting fra køkkenskabene blev det til to versioner af cookies – lys og mørk.
Sådan går du cookies-amok
30 små cookies
Tilberedningstid: 40 minutter, heraf 15 minutter i ovnen.
Ingredienser:
- 50 g sukker
- 60 g brun farin
- 50 g smør
- ½ sammenpisket æg
- ½ tsk vanillesukker
- 1/4 tsk bagepulver
- 80 g hvedemel
- En knivspids salt
Til den mørke side
- 50 g hakket mørk chokolade
- 30 g hakkede hasselnødder
Til den lyse side
- 50 g hakket hvid chokolade
- 30 g hakkede hasselnødder
- Saft en ½ appelsin
Start med at tænde ovnen på 150 gr.
Kør sukker, brun farin og smør med en elpisker. Tilsæt resten af ingredienserne på nær chokolade, nødder og appelsinsaft og saml dejen. Del dejen i to portioner og tilsæt chokolade, nødder og appelsinsaft, så du får en mørk og en lys version. Sæt dejen på bageplader med bagepapir med to teskeer, så hver cookie er på størrelse med en valnød – og giv plads, da de flyder lidt ud, det gælder især den lyse version. Bages ved 150 grader i ca. 15 min. Nydes afkølet til en kop kaffe.