cookies med saltede nødder

Cookies med saltede nødder

Når man ikke orker at se flere brunkager, pebernødder eller vaniljekranse, er det godt, at der findes andre løsninger til den søde tand og kaffen. Nemlig cookies i mange varianter. Jeg har længe villet lave noget med peanuts. Da jeg så havde en pose blandede, saltede nødder, var der ikke langt fra tanke til handling. Kagedåsen blev fyldt op med cookies med saltede nødder.

Tilbage i vanerne 

December måneds overflødighedshorn med chokolade og snolder er for længst ribbet. Vi er tilbage i vanerne og de gode intentioner. Det er nok heller ikke det værste, hvis man kaster et kritisk blik på sidebenene. Men ikke desto mindre har jeg altså bagt cookies, for herhjemme kan vi altid byde på en kop kaffe og en småkage af en art. Så må man bare lægge lidt mere energi i træningscentret eller forlænge løbeturen med et par meter, hvis regnskabet skal gå op.  

Stop madspild – hvad kan jeg ellers bruge? 

Jeg har brugt blandede, saltede nødder, men man kan helt sikkert godt lave de her cookies kun med peanuts. Eller du kan lave en blanding af peanuts og almindelige ikke-saltede nødder og mandler. Det er en god måde at få udryddet den der lille slat, der ligger i en pose i skuffen og bliver halvgammel (eller bare spist). 

Andre cookies?

Har du lyst til andre cookies, så byder jeg her på en række opskrifter på alt fra havregrynscookies til cookies med tahin. Tjek selv her.

Detaljer

Hvor mange?

2 bageplader = ca 30 stk

Arbejdstid?

30 minutter

Bagetid?

15-18 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 125 g smør, blødt

  • 120 g rørsukker

  • 190 g hvedemel

  • ½ tsk natron

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 æg

  • 100 g hvid chokolade

  • 50 g blandede, saltede nødder

Sådan gør du

  • Tag smør ud af køleskabet, så det når at blive lidt blødt. Hak chokolade og nødder groft. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd to bageplader med bagepapir. Så er du klar.
  • Rør smør sammen med rørsukker. Tilsæt ægget og pisk godt igennem.
  • Bland natron, vaniljesukker og mel i. Slut af med at blande den hakkede chokolade og de hakkede nødder i. Saml dejen.
  • Rul små kugler af ca. 2-3 cm i diameter og sæt dem på bagepladerne. Der skal være god plads imellem, da de flyder ud.
  • Bages ved 175 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Hold øje med, hvor brune de bliver. Afkøles på bagerist og opbevares i kagedåse.  

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*