Cremet bygotto med svampe og grønkål

Jeg kan godt lide, at maden er, hvad den giver sig ud for at være. Jeg hader at skulle gætte, at det, der ligner rogn, bare er forklædt agurk, eller hvad man nu kan finde på at lave camouflage-øvelse over. Derfor prøver jeg på at lave mad, hvor man kan genkende bestanddelene uden at sætte fantasien på overarbejde. Sådan en ret er dagens bygotto med svampe og grønkål.

Bygotto er ganske enkelt risotto på nordisk manér. Hertil svampe og grønkål der skaber en god kombination og overraskende mæthed, måske fordi der er meget umami smag i det. Desuden har jeg tilsat søde, friske majskerner. Ret enkel, men også meget ærlig mad.

Opskrift – bygotto med svampe og grønkål

To personer blev mætte denne søndag aften. Jeg serverede en let salat plus et stykke brød til.
Tilberedningstid: 1/2 time – og det er både reel tid og faktisk arbejdstid. Man lader ikke en risotto eller dens danske fætter, bygotto, ude af syne…
Sværhedsgrad: medium
Ingredienser:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 100 g perlebyg
  • 1/2 l grøntsagsbouillon (Herbamare)
  • 200 g brune champignons eller en blanding af svampe
  • 1 majskolbe
  • 3 håndfulde finthakket grønkål
  • 30 g revet eller skivet parmesan
  • Timian
  • Salt, peber
  • Olivenolie

Start med at klargøre bouillonen: varm vand i en kogekedel og find bouillonterningen frem 😉

Varm lidt olivenolie i en kasserolle. Hak hvidløg og rødløg fint og sautér det i olivenolien. Tilsæt perlebyggen og rør rundt. Tilsæt bouillon lidt efter lidt og lad perlebyggen suge det op i de næste 20-25 minutter, indtil den er mør, men stadig med bid. Husk at røre jævnligt.

Imens rengøres svampene og skæres i mindre stykker. Majskernerne skæres fri af kolben. Når der er ca. 10 minutter tilbage med bygottoen, varmes en pande med olivenolie. Sautér svampe og majskerner, der krydres med timian. Tilsæt grønkål og vend rundt, indtil den falder sammen. Krydres med salt og peber. Når bygottoen er klar, vendes grøntsagerne i den. Serveres i en skål med revet eller skivet parmesan på toppen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*