Knasende sprødt og lækkert blødt og sødt. Crunchy møder sweet i denne blomkålssalat, der er godt mættende tilbehør til fx torskefilet vendt i rugmel og stegt på panden.
Det er vigtigt, at blomkålen virkelig bliver delt i atomer – ellers bliver tyggearbejdet simpelthen for stort (og især mændene melder pas). Dressingen mørner næsten salaten, så den må meget gerne stå og trække minimum en halv time, men meget gerne længere.
Tilbehør 2 personer
Arbejdstid: 15 minutter
Trækketid: 30 minutter
Tilberedningstid i alt: 45 minutter
Ingredienser
- ½ blomkål
- ½ ds kikærter
- 4-5 tørrede abrikoser
Dressing
- Saften af 1 lime
- 2 spsk neutral olie
- Salt, peber
Skyl blomkålet og skær det meste af stokken fra. Skær resten af blomkålet i små, meget fine stykker. Det må gerne blive det rene smulder. Hæld det i en skål sammen med en ½ dåse skyllede kikærter og 4-5 abrikoser skåret i små tern.
Bland dressingen og hæld den over den blandede blomkålssalat, der skal trække minimum en halv time, men gerne længere.