dadelkugler med kokos

Dadelkugler med kokos

Hvad spiser du, når du skal forkæle dig selv? Sådan en fredag aften? Er det chips – eller måske hjemmelavede dadelkugler med kokos? Hvad du vælger, siger faktisk meget mere om dig, end du umiddelbart tror. Er det chips, der ryger i skålen fredag aften? Så er der en vis sandsynlighed for, at man også godt kan lide at “makke” med biler, bor i Jylland, er under 40 år og mand. Hvis man derimod vælger de hjemmelavede og helt sikkert både økologiske, veganske og glutenfri dadelkugler, bor man sikkert øst for Storebælt, ofte i Københavnsområdet, og i gang med at skabe en akademisk karriere. Tænk speltmødre, så har du et godt billede.  

“Njarh,” tænker du måske, “kan det nu også være rigtigt?” Ja, det er faktisk ikke helt skævt. Jeg har gennem en del år arbejdet med segmentering af målgrupper. Lidt ligesom man også ser Anne Glad og Flemming Møldrup kloge sig i Kender du typen? på DR.

Kender du dadelkugle-typen?

Det viser sig nemlig, at man kan opdele alle danskere i grupper eller segmenter ud fra deres holdninger og handlinger. Selvfølgelig er der også noget praktik i de valg, man gør. Bor man i en storby, er behovet for bil mindre, end hvis man bor ude på landet eller bare i oplandet til en storby. Mens 3 ud af 4 husstande på landet (landdistrikter og byer op til 10.000 indbyggere) har mindst 1 bil, så er det tilsvarende tal for storbyer kun 43% (kilde). Det handler også om tilgængelighed. Når det er let at gå ud og spise eller finde take away, så vælger man det oftere, end hvis man skal starte bilen og køre de første 10 km for at finde noget, der minder om bare et pizzeria.

Men ikke desto mindre så kan vi danskere puttes ned i ni kasser eller segmenter, hvor der er en række fællestræk omkring boligform, uddannelse, beskæftigelse, interesser, modtagelighed for ny teknologi, kulturforbrug, politik og meget mere. Det er derfor, jeg med en vis sikkerhed udnævner dadelkuglespiserne til mest at være kvindelige akademikere, der måske også er hoppet med på en vegansk bølge.    

Hvad spiser de andre? 

Ja, det kunne du tænke dig at vide 😉 Det er Kantar Gallup, der står bag værktøjet Gallup Kompas, som du kan læse mere om her. Du kan også prøve at teste, hvem du selv er, her.  

Noget for dig og din virksomhed?

Mange tror, at det at være så målgruppe-fokuseret kun er noget for store virksomheder. Det er helt forkert. Det kan anvendes i alle størrelser af virksomheder, for det er faktisk ikke så dyrt. Det handler meget mere om at få skabt det rigtige mindset i virksomheden end om dyre analyser.

Er det noget, du gerne vil høre mere om, og måske få ideer til, hvordan I kunne anvende i din virksomhed? Så send mig en mail på sundtforto (at) outlook.dk.  

Tilbage til dadelkugler med kokos…

Ja, nu er jeg jo ingen speltmor fra Østerbro… Men man må jo godt udfordre sig selv og sine egne grænser. Så det har jeg gjort med disse dadelkugler med kokos, der er ganske enkle og hurtige at lave. De smager faktisk også ret godt. Så selv om jeg ikke er i segmentet, så spiser jeg dem altså glad og gerne.        

Detaljer

Hvor mange?

15-18 små stk

Arbejdstid?

10 minutter

Køletid?

30 minutter

Hvor let?

Megalet

Ingredienser

  • 150 g dadler (medjool eller anden type)

  • 1 spsk kokosolie

  • 25 g mandler

  • 3 spsk kokosmel

  • ½ tsk vaniljepulver (eller 1 tsk vaniljesukker)

  • 1 knsp fint salt

  • 2-3 spsk kakao

  • Kokosmel til at vende i 

Sådan gør du

  • Start med at male mandlerne til groft mandelmel fx i en minihakker.
  • Skær dadlerne i mindre stykker. Det gør det lettere, når du blender dem derefter. Bland den grove mandelmel, kokosolie, kokosmel, vaniljepulver, salt og kakao i de blendede dadler. Blend det hele hurtigt sammen til en samlet masse.
  • Stil massen på køl i en halv time, det gør det lettere at trille kugler af den.
  • Tril derefter massen til små kugler, der rulles i kokosmel.
  • Spises med det samme – eller stilles på køl. Kan holde sig (i teorien) i op til en uge. 

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*