Torskerognssalat med kapers og rødløg til en stille søndag

Når der er tid, er det rart at gøre lidt ekstra ud af frokosten. Og det kan man blandt andet gøre med en hjemmelavet torskerognssalat. Kom den i en sandwich eller på et stykke ristet rugbrød. Nedenfor kan du også læse om, hvordan en stille søndag kan være en ren fornøjelse.

Sådan en stille søndag, hvor den skæggede er forkølet, og der ikke er noget, der haster. Sådan en søndag er det i dag. Lidt oprydning, lidt klargøring til ugen, der kommer. Måske en gåtur i det også ret stille, omend lidt kedelige vejr. Måske er det meget godt med sådan nogle dage, hvor man ikke skal haste rundt, men hvor man kommer til at kede sig lidt, når alle de umiddelbare gøremål er overstået.

Måske skal man opfinde en nyt begreb: stille søndag. En dag hvor man har lov til at sidde og kigge ud i luften, og når man bliver spurgt, behøver man ikke pligtskyldigst at sige, at man reflekterer – det er jo oppe i tiden. Næh, man kan ærligt indrømme, at man er faldet i staver, og det egentlig er meget rart. Og en dag hvor man kan smide sig på sofaen og læse sig ind i romanens verden og derigennem få drejet sit eget verdensbillede en enkelt grad eller to. Mens schyy… den skæggede tænker dybe tanker derinde bag øjenlågenes sagte sitren.

På sådan en stille søndag har vi fået sandwich til frokost. For anden dag i træk med torskerognssalat. Det er nogle gange svøben ved den lille husholdning, at man må spise det samme flere dage i træk, hvis man ikke vil smide god mad ud. Jeg var nu heller ikke helt tilfreds med den torskerognssalat, jeg lavede i går. Derfor passede det egentlig fint, at der var mere torskerogn tilbage. Så kunne jeg jo gøre det bedre…

Man kan sagtens dobbelt portion og gemme noget til dagen efter. Salaten holder sig snildt i køleskabet et par dage. Og så er det helt enkelt meget mere spændende end en skive torskerogn direkte fra dåsen.

Frisk torskerogn

Apropos direkte fra dåsen: Har du lyst til at prøve kræfter med selv at tilberede torskerogn fra bunden eller rettere fra bukserne, så se opskriften her på frisk torskerogn med spidskål.

Detaljer

Hvor mange?

2 pæne sandwich

Arbejdstid?

10 minutter

Alt i alt?

10 minutter

Hvor svært?

Let

Ingredienser

  • 1/2 ds torskerogn

  • 1 spsk mayonnaise

  • 2 spsk skyr

  • 1-2 spsk kapers

  • 1/2 rødløg

  • Salt, peber

  • Lidt citronsaft

  • Som sandwich
  • Salat

  • Agurk i skiver

  • Baguette – gerne små sandwichbrød

Sådan gør du

  • Hak rødløget fint. Rør torskerognen med mayonnaise og skyr. Tilsæt kapers og hakket rødløg. Smag til salt og peber og evt. lidt citronsaft.
  • Smæk det i en sandwich sammen med salat og agurkeskiver. Serveres med en kop te og dagens avis 😉 Så er det ren søndagshygge.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*