Sund mad på bordet på max 15 minutter

Dagens ret er faktisk ikke andet end en omelet med grønt. Men det er altså heller ikke ringe, når man kommer halvsent hjem og gerne vil have noget let, sund mad at spise hurtigt. Alene hjemme, så der skulle bare være til mig, men jeg nægter at nøjes med en klapsammen. Nogle gange ender det med et spejlæg, men i dag ville jeg gerne have “rigtig”, varm mad, ikke mindst fordi vinden suser om hjørnerne på huset og varsler, at det milde efterår er forbi, nu banker vinteren på.

Lidt trist synes jeg, men jeg tilhører også den del af befolkningen, der ikke helt synes, at muligheden for at kunne krybe sammen i sofaen med et tæppe, en bog og en kop te opvejer, at man resten af tiden halvfryser og bliver totalt forblæst, når man modvilligt bevæger sig udenfor. Med andre ord er jeg ikke fan af vinteren. Men således var jeg hjemme, vel indenfor og altså skrupsulten.

Detaljer

Hvor mange?

1 person

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor svært?

Let

Så let er det

Så er det bare at lave en omelet, i dette tilfælde blev den af et æg og et par skefulde hytteost. Imens den hygger sig på panden, sættes en anden pande over med lidt olivenolie. Tag et kig i køleskabet, her finder du forhåbentlig lidt forskellige grøntsager. Jeg fandt hokkaido græskar, hvor jeg skar et par skiver, der blev skåret i små tern. Derudover rød peber i tern, blåbær og et par håndfulde færdigsnittet grønkål. Det hele ryger på panden, først græskar, der skal småstege fem minutter, før resten gør det selskab. Giv det hele 3-5 minutter. Anrettes med omelet nederst og grøntsager ovenpå. Smag til med salt og peber. Serveres lynhurtigt og velsmagende, evt. med lidt brød. Det er vitterligt hurtigere end at hente en pizza. Og både lettere og sundere. For selv om man er alene, så man godt prioritere at få sund mad…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*