I dag stod den på vegetarsalat med asparges og ærter blandet med babyspinat og smilende æg – og så en sennepsdressing. Noget tørt brød fik nyt liv ved at blive revet i grove stykker og ristet i olie.
Midt i en køkkenombygning bliver det ikke til de store kulinariske udskejelser. Snarere tværtimod. Dagens menu bliver ofte noget med salat på en eller anden måde, både fordi det er hurtigt, og fordi det kan laves med meget få remedier. Alt køkkenudstyr er nemlig pakket ned, køkkenet solgt og gulvet står i nøgen beton.
Et nødkøkken er dog rigget til med køleskab og minikomfur med ovn og et par kogeplader, så der er håb om, at der kommer mad på bordet hver dag. I dag dog først efter en større rengøring, for gulvet var blevet gjort klar til, at der i næste uge kan komme fliser på – og det havde støvet overalt i hele huset. Ufatteligt, hvordan støv kan komme ind overalt… Derfor skal maden også være let at lave, for der gøres rent i en uendelighed. Der støvsuges og vaskes af igen og igen.
Om vegetarsalat med asparges og ærter
Det er altså ikke stor fantasi, der ligger bag opskriften her. Mere et spørgsmål om at få kombineret de gode råvarer, som jeg havde til rådighed. Og så snirkle sig uden om alt for mange remedier, for de er jo pakket ned.
Detaljer
2 personer
15 minutter
15 minutter
Meget, meget let
Ingredienser
3-4 håndfulde babyspinat
1/2 bdt grønne asparges – sådan ca 200-250 g
100 g fine ærter fra frost
2 æg
1-2 gulerødder
3-4 skiver tørt, groft brød
Olivenolie til stegning
Revet parmesan efter smag og behag
Sådan gør du
- Kog æggene smilende dvs 6-7 minutter. Knæk enderne af de grønne asparges og skær dem i mundrette stykker. Hæld ærter og asparges i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække 3-4 minutter. Skræl guleroden og skræl den i tynde strimler med en tyndskræller. Hæld vandet fra asparges og ærter.
- Bland grøntsagerne sammen med babyspinat. Bland dressingen og hæld den over salaten.
- Varm en pande op med godt med olivenolie, riv brødet i mindre stykker og rist dem gyldne. Giv dem et vrid salt.
- Pil æggene og skær dem i kvarte. Læg æggene øverst på salaten sammen med de sprøde brødcroutoner. Pynt med revet eller strimlet parmesan.