De første kantareller

Det er allerede blevet september, nogen synes, det er trist, men efteråret er nu efter min mening en flot tid med varme farver i naturen.  Det er også tiden, hvor svampene dukker op – og nej, jeg er absolut ikke svampesamler, jeg tør ikke, for tænk hvis man tager fejl. Men jeg er ret vild med svampe, lige så snart det ikke er kedelige, hvide champignoner. Retten her blev mikset ud fra en pludselig indskydelse, da jeg så sæsonens første kantareller i supermarkedet og bare ikke kunne gå uden dem.

De første kantareller serveret helt enkelt

Perlebyg med de første kantareller

Hovedret 2 personer eller forret til 4 personer

Tilberedningstid: 15 minutter + kogetid til perlespelt/perlebyg

  • 150 g perlebyg eller perlespelt
  • 150 g kantareller
  • ½ rødløg
  • ½ bundt persille
  • Lidt olivenolie
  • Salt, peber, evt. lidt timian

Start med at sætte perlebyggen eller perlespelten over – tjek kogetiden på anvisningen. Rengør imens kantarellerne, helst uden vand og med en børste. Skær et halvt rødløg i små tern og hak persillen fint.

Når der er ca. 10-12 minutter tilbage af tilberedningstiden på perlebyggen, varmes en slip-let pande op til middel-stærk varme. Tilsæt kantareller og rødløg, lad det svitse 5-7 minutter og tilsæt krydderier efter smag. Du kan evt. tilsætte lidt olivenolie undervejs, hvis du synes, at det trænger til det. Tag kantarel-rødløg blandingen af varmen og lad den stå. Når perlebyggen er færdig, hældes det overskydende vand fra, og perlebyggen blandes med kantarellerne og persillen. Smag evt. til igen med salt og peber.

Retten kan fint stå alene som forret, men skal det være en hovedret, er en tomatsalat og et godt stykke brød oplagte følgesvende.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*