Når det gælder morgenmad, er jeg som de fleste lidt et vanemenneske. Skyr med drys og frugt plus et æg, der enten er blødkogt eller lavet til omelet med lidt grønt i, er morgenmenuen her i huset. Dekonstrueret yoghurt med frugt og havregryn lyder derfor meget avanceret, men er det ikke.
Jeg bliver altid lidt udfordret, når jeg inviterer andre til morgenmad, for så er skyr og et æg ikke rigtig nok. Dertil kommer, at jeg har en aversion mod morgenmad, der er så sød, at man kommer i tvivl, om der egentlig er tale om morgenmad eller en dessert. Det giver sig udslag i, at jeg ikke spiser fx færdiglavet yoghurt med frugt. Det er ganske enkelt for sødt om morgenen. I øvrigt er den også ofte propfyldt med sukker, men det er en anden sag. Ikke desto mindre har jeg her fundet noget, der kan bruges som afslutning på en brunch. Samtidig er det også så lækkert, at det kan bruges som dessert. I hvert fald spiste vi med fornøjelse resterne af denne her yoghurt a la kage om aftenen.
Yoghurt + frugt + granola = morgenmadskage
Jeg har prøvet at tage alle elementer fra den traditionelle yoghurt med granola og frugt og lavet den om til noget helt andet. Det er blevet til en kage. Hvis jeg selv skal sige det, er det blevet ret vellykket. Jeg kunne både spise det som det søde indslag til brunchen om morgenen – og resten som dessert om aftenen.
Måske skal jeg til at være mindre vanemenneske om morgenen og prøve forskellige opskrifter også her. Ulempen er selvfølgelig, at det kræver, at jeg er vågen og ikke kører på automatpilot.
Jeg har ladet mig inspirere af en opskrift fra Maja Vase, men tilrettet den til en lidt sundere version.
Detaljer
4-5 personer = tærteform på 16 cm i diameter
30 minutter + tid til afkøling
20 minutter
Meget, meget let
Ingredienser
- Bund
125 g havregryn
60 g peanutbutter
60 g honning
- Top
100 g græsk yoghurt af valgfri fedtprocent
100 g skyr
1-2 tsk vaniljesukker
Frisk frugt og bær, fx en blanding af nektarin, hindbær og blåbær – eller hvad der nu er i sæson
Sådan gør du
- Bund
- Det her er nemt. Tænd ovnen på 140 grader varmluft. Smelt peanutbutter og honning sammen i en lille kasserolle. Tilsæt havregryn og rør sammen. Hæld blandingen i en tærteform og press den godt ud i kanterne.
- Bages ved 140 varmluft i ca. 20 minutter, indtil den er pænt gylden i overfladen. Bunden køles helt af evt. i køleskab.
- Top
- Bland græsk yoghurt og skyr og smag til med vaniljesukker. Fordel yoghurtblandingen på den afkølede havregrynsbund. Top op med friske bær og frugt i små mundrette bidder.