Delikate cookies med kokos, chokolade og appelsin

Dejligt vejr, et godt netværksmøde på jobbet og ikke mindst en god træning med min træningsmakker og vores fælles træner. Så har man da vist fortjent en liden cookie… Så er det godt, at der er cookies med kokos, chokolade og appelsin tilbage fra søndagens bageværksted. De er sprøde og med lidt modstand, sikkert på grund af ruggryn og speltmel.

Opskrift – cookies med kokos, chokolade og appelsin

Af portionen her bliver der to bageplader med i alt 40 stk i medium størrelse.
Tidsforbrug: 45 minutter 
Ingredienser

  • 125 g smør
  • 150 g rørsukker
  • ½ dl solsikkeolie
  • 1 æg
  • 150 g mel, fx 100 g hvedemel og 50 g speltmel
  • 150 g ruggryn (eller havregryn)
  • 100 g kokosmel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • Saft og revet skal af 1 appelsin
  • 100 g chokolade, blandet mørk og hvid

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Bland mel, ruggryn, kokos, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Hak chokoladen groft.

Pisk smør og sukker luftigt. Pisk ægget i sammen med revet skal og saft af appelsinen. Tilsæt de tørre ingredienser af et par omgange og vend til sidst chokoladen i. Sættes på to papirbeklædte bageplader ca 20 stk på hver – pas på, de flyder ud. Bages ved 170 grader varmluft i ca. 20 min. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*