Den anden del af tøsemiddagen – kartoffelsalat med jordbær


Her til aften har vi fået bagt laks med citron sammen med denne her helt enkle kartoffelsalat med jordbær og lidt godt brød on the side. En rigtig tøset sommermiddag, men der lød nu ingen protester fra gemalen i den anledning. 
Salaten er et resultat af min indsats mod madspild, dvs. der er nogle nye, danske kartofler fra i går og nogle meget modne jordbær, der er så danske og rigtig sommerlige, at de skal spises helst samme dag som plukket.

Opskrift – kartoffelsalat med jordbær

Passer som tilbehør for 2 personer.
Tager ca. 40 minutter incl. marinering af jordbær. Reelt laver du noget i max 10 minutter. Mængdeangivelserne er lidt lala, så se, om det giver mening for dig.

Ingredienser:

  • 1 lille hjertesalat
  • 10-12 små kogte kartofler (selvfølgelig nye og danske)
  • 150 g jordbær (også danske)
  • 1 lille avocado
  • 1/2 citron
  • 1-2 spsk græskarkerner
  • 2 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Rengør først jordbærrene og skær dem i kvarte. Overhæld dem med den hvide basamico og krydr dem godt med salt og peber. De skal stå ca. 1/2 time.

Derefter klargøres resten – græskarkernerne ristes på en varm pande. Hjertesalaten skylles og rives i såkaldt mundrette stykker. Kartoflerne skæres i halve eller kvarte, og avocadoen skæres i fine skiver, der overhældes med lidt citronsaft.

Læg de marinerede jordbær over og drys med græskarkernerne. Af resten af marinaden laver du en dressing ved at tilsætte rapsolien.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*