den du ved nok kage

Den du ved nok kage i luksusedition

Med chokolade, marcipan og nødder er det her en luksusudgave af ”den du ved nok kage”. Kagen, som bedst kan beskrives som en drømmekage med chokolade. Ofte lavet med kakao, men her altså også med rigtig, 70% mørk chokolade, der i kombination med en stærk kaffe giver en næsten konfektlignende kage.

På bagedagen er den let og luftig. Dagen efter har den sat sig, og så er den nærmest konfekt. Begge dele er vildt lækre. Jeg troede egentlig ikke, at jeg ville falde for den, men ok – faldt det gjorde jeg helt sikkert. Sammen med flere af mine testspisere, der straks spurgte efter opskriften.

”Den du ved nok” findes i mange forskellige varianter, men fælles for dem alle er kokos på toppen og kakao i kagen. Min udgave er blevet mørk og intens, og så holder den sig i dagevis, hvis den får lov at overleve så længe. Jeg kan rigtig godt lide at tage en traditionel ret – uanset om det er en omgang morgenmad, en tærte eller en dessert – og så dekonstruere den. Det sker, når jeg sætter ingredienserne sammen på en ny måde, hvor man kan genkende den oprindelige udgave. Men jeg er også ret begejstret for at tage en traditionel kage eller dessert og så give den hele armen i en luksusudgave. Det har jeg for eksempel gjort i denne her udgave af en tæskelækker og absolut syndig kage i form af en drømmekage med så meget ”snask” på toppen, at det er nærmest konfekt.

Samme effekt er der i denne her luksusedition af ”den du ved nok kage”. Der er helt sikkert en masse, der giver associationer til drømmekagen. Uden jeg ved det, vil jeg også mene, at denne her kage meget vel kan være en videreudvikling af netop drømmekagen. Men her er der altså både marcipan og chokolade i dejen, som gør den dejlig intens og tæt. Og der er kokosmel, kakao og masser af smør i toppen. Til sammen smager det bare så godt.

Et par tip

Det turde være overflødigt at sige, men vælg gode råvarer. Det gælder selvfølgelig chokoladen, der gerne må være mindst 70%, men også alt fra nødder over marcipan til kagemelet. Til gengæld må du gerne gå den hurtige vej, når du skal lave den stærke kaffe. Nescafé er helt enkelt og let at dosere i stærk udgave.

den du ved nok kage

Hvad testspiserne sagde…

Jeg bagte kagen, da vores ejerforening skulle tage badebroen op for vinteren. Det skete en lørdag formiddag, og jeg var som vanligt en del af forsyningstropperne. Det vil sige, at vi var nogle stykker, der stod for mad og drikke til det arbejdende folk. Vi fik lagt en solid bund med helt enkle sandwich, der i øvrigt smagte ret godt. Og så var der bl.a. denne her kage til kaffen bagefter. Dommen var klar: der blev nemlig taget godt fra, og det er altid et godt tegn. Dernæst var der flere, der med det samme efterspurgte opskriften, et andet godt tegn. Der er ikke meget i deres reaktion, der tyder på, at det et er en kage, der bliver rester af, men skulle det alligevel ske, kan man altid bruge resterne til romkugler.

Den du ved nok kage i luksusedition

Opskrift af Susanne PaghKategori Sødt og syndigtType KageSværhedsgrad Let
Hvor mange?

20

stk
Arbejdstid?

45

minutter
Bagetid?

30

minutter
I alt?

1

time 

15

minutter

Luftig på bagedagen – og dagen efter bliver den mere brownie i konsistensen

Ingredienser

  • 150 g smør

  • 100 g mørk chokolade

  • 3 æg delt i blommer og hvider

  • 100 g sukker

  • 50 g marcipan, groftrevet

  • 115 g kagemel

  • 1½ tsk bagepulver

  • 2 spsk kakao

  • 75 g kokosmel

  • 1½ dl kærnemælk

  • ½ dl stærk kaffe

  • 1 knsp fint salt

  • Top
  • 150 g smør

  • ½ dl stærk kaffe

  • 30 g kakao

  • 200 g flormelis

  • 150 g kokosmel

  • 50 g hakkede nødder, peanuts

Sådan gør du

  • Start med at beklæde en form ca 22 x 22 cm med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Derefter hakkes chokoladen groft. Smelt den sammen med smørret i en skål over et vandbad. Lad blandingen afkøle let.
  • Imens chokolade-smørret afkøler, kan du passende starte med at piske æggehviderne godt og grundigt, så de bliver helt stive.
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til en helt lys og lidt sej æggesnaps. Riv marcipanen groft og pisk den sammen med æggesnapsen. Tilsæt den stærke, let afkølede kaffe.
  • Bland kagemel, kakao, bagepulver, kokosmel og salt sammen i en skål. Bland det i dejen skiftevis med chokolade-smørblandingen. Rør til sidst kærnemælk i.
  • Hæld dejen i formen og bag den ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Den skal være næsten gennembagt, men ikke helt færdig.
  • Imens blander du alle ingredienser til toppingen sammen i en lille kasserolle. Lad det smelte sammen ved svag varme. Hak nødderne og bland dem i den smeltede blanding.
  • Når kagen er næsten færdigbagt efter 30 minutter, tages den ud. Fordel toppingen på kagen og stil den tilbage i ovnen i ca. 5 minutter. Lad den færdigbagte kage afkøle på en bagerist.

Bemærk

  • Kagen kan fint opbevares på køkkenbordet til næste dag.
  • På bagedagen er den let og luftig, dagen derpå er den mere brownie-tung. Kagen holder sig fint derefter i flere dage på køl.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

den du ved nok kage
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kom med en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*