Dips til Gøg og Gokke: ærtedip og hummus

Ærtedip og hummus er to virkelig gode sager, som kan anvendes hver for sig – eller sammen.

Gøg og Gokke på besøg 

I sidste uge havde den skæggede besøg af en ung, kvindelig kollega, og jeg var ikke hjemme. Kan I se det: ud kører jeg af indkørslen og ind kommer nydelig 30-årig kvinde – der var med andre ord lagt op til skandale i det lille hjem. Men skandalen kunne blive større endnu, for senere på ugen havde jeg besøg af to kolleger – to unge herrer!  

Ærgerligt nok i forhold til skandalepotentiale var den skæggede hjemme den dag. Men derudover var jeg nu glad for, at den skæggede endelig fik sat ansigt på to af mine medarbejdere. Nu ved han, hvem jeg taler om, når jeg nævner Gøg og Gokke aka Chip & Chap aka Fy og Bi. Alle tilnavne hentyder mest til sindet og mindre til den kropslige udformning, ingen af de herrer vil således kunne lægge krop til Gokke eller Bi. Til gengæld er de helt klart Chip og Chap, når de taler: masser af pludren. Ja, undskyld, det lyder, som om de ikke laver noget fornuftigt, men ud af snakkeriet kommer der faktisk nogle ret gode løsninger.   

Vi holdt heldagsmøde/workshop hjemme hos mig, hvor firmaets næste ¾ års kommunikations- og formidlingsaktiviteter skulle planlægges. Frokosten havde jeg besluttet mig for selv at stå for. Når man har set, hvor langt fra takeaway-steder jeg bor, giver det rigtig god mening… man går ikke bare lige ned på hjørnet efter en juice og veggie-sandwich. Næh, det er ud i bilen og 10 km hver vej til nærmeste tank.  

Frokosten bestod af bagt laks med salat, friskbagt foccaciabrød og så de her to dips, dels en ærtedip, dels en hummus. Ærtedippen havde fået en gang persille som ekstra smagsgiver, fordi jeg havde persille i overskud. Har man ikke det, så går det også fint uden. 

Begge dips er velegnede som tilbehør til alt fra vegetarretter over fisk og kylling til lettere kødretter. Eller som dip til snacks og et glas vin eller en drink. De kan holde sig et par dage i køleskabet, så lav evt en lidt større portion.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2-4 personer

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor let?

Ret enkelt

Ingredienser

  • Ærtedip
  • 100 g frosne ærter

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk skyr eller lignende

  • Saft af 1/2 citron

  • Salt (fint eller friskkværnet), peber

  • Evt lidt bredbladet persille

  • Hummus
  • 125 g kogte kikærter (direkte fra dåse)

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk skyr eller lignende

  • Saft af 1/2 citron

  • 1 spsk tahin

  • 1/2 tsk spidskommen

  • Salt (fint eller kværnet), peber

Sådan gør du

  • Ærtedip
  • Tø de frosne ærter op ved at hælde varmt/kogende vand over dem. Lad stå et minut eller to, så skulle de være klar til brug.
  • Hak imens hvidløgsfeddet fint. Blend ærter, evt persille og hvidløg sammen til en grov mos. Læg blenderen væk.
  • Rør skyr og citronsaft i. Smag til med salt, peber og evt lidt mere citronsaft.
  • Hummus
  • Hak hvidløgsfeddet fint og blend det sammen med kikærterne, citronsaft, tahin og spidskommen til en mos.
  • Tilsæt skyr og rør rundt med en ske. Smag til med salt, peber og evt mere citronsaft og spidskommen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*