Skindstegt kulmule med oregano – easy peasy fishy

Det lød altså underligt, da ekspedienten i fiskeforretningen foreslog, at jeg krydrede min nyindkøbte kulmulefileter med oregano. Men jeg tog fejl, for det smager dejligt på sådan et stykke skindstegt kulmule. Derfor er oregano blevet en nærmest fast ingrediens sammen med hvid fisk, når der skal krydres.

Opskrift – skindstegt kulmule

2 personer til aftensmad. Serveret med nye, danske kartofler og salat.
Tid: 15 minutter til fisken
Ingredienser:

  • 250 g kulmulefilet med skind
  • Olivenolie til stegning
  • Tørret oregano
  • Salt, peber
  • Et par friske citronskiver
  • Serveres med nye kartofler og en god salat efter eget valg

Varm en pande godt op med olivenolie. Gå imens fisken efter for ben (den skæggede forstår ikke helt, hvorfor han altid får benene, det gør jeg heller ikke…) og skær den i et par pæne stykker. Det er lettest at fjerne benene med en madpincet, der har en god størrelse at holde på, og man kan samtidig let få fat i benene.
Læg fisken på panden med skindsiden nedad. Krydr godt med oregano, salt og peber. Lad stege 5-7 minutter, indtil den begynder at blive lysere. Giv evt. et vrid citronsaft. Vend fisken og sluk for blusset. Lad fisken stå et par minutter ved pandens eftervarme, og den er klar til servering. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*