Det her med at pakke mad ind er noget man gør stort set verden rundt. Her er det pandekager med quinoamel, der pakker gårsdagens rester ind og gør dem lækre igen.
Jeg ser med stor undren programmer som Spis og spar, hvor folk skal lære ikke bare at købe fornuftigt ind, men også at spise det, de så køber. For en ting er, hvor meget man kan spare ved at vælge et billigere alternativ. Min påstand er, at man kan spare meget mere ved at bruge det, man har købt. Sådan uden at regne efter. Sidst jeg zappede forbi programmet, blev der sagt, at man ikke kunne lide rester.
Og måske er genopvarmet mad ikke det mest spændende, men det kan let gøres så lækkert, at man slet ikke opdager, at der er tale om gårsdagens rester. Jeg havde et stykke bagt laks og en gang sauterede grøntsager til overs i denne uge. Det blev til fyld i disse pandekager med quinoamel, som i øvrigt er en god kilde til protein. Sammen med en skål salat udgør pandekagerne et godt og sundt måltid.
Men inden genskinnet fra glorien blænder for meget, må jeg hellere indrømme, at jeg også kan komme til at forkøbe mig. Et kig på bloggen her afslører, at også jeg kan falde for storkøb med stor rabat eller et impulskøb. Jeg er blevet væsentligt bedre til at kaste det kritiske blik, inden de 10 æbler ender i indkøbskurven. I stedet må jeg konstatere, at det jo ikke nytter at købe 10 æbler, når jeg kun kommer til at spise to inden for den næste uge. Især når jeg ikke lige skal lave æblemos, æbletrifli eller andet med æbler.
Detaljer
4-6 pandekager til 2 personer
30 minutter
30 minutter
Medium
Sådan gør du
- Pisk æg og mel sammen med et piskeris. Tilsæt salt, mælk og vand og pisk det hele sammen.
- Varm en pande med lidt olie godt op, den skal være varmere, end du tror.
- Hæld lidt dej på – sving panden rundt, så dejen fordeler sig ud over hele panden. Lad dejen sætte sig og vend pandekagen efter et par minutter. Giv den lidt tid på modsatte side.
- Holdes varm, mens du bager resten af pandekagerne.
- Fyldes med fx lidt lunede rester af bagt laks og sauterede grøntsager – eller hvad køleskabet nu rummer af rester.
Pingback: Weekendmenu med afbrændingsforbud = ingen grill – Sundt for to