Asparges og jordbær: Efteråret er aflyst


Vejret har været rigtig efterårsagtigt, og man skulle virkelig tjekke kalenderen for at være sikker på at befinde sig i maj måned. Midt i foråret med fornemmelse af sol og varme på vej. Men hjælpen er på vej i madlavningen med asparges og jordbær.

Pyh, dagen slutter heldigvis dejligt – med små, rolige bølger på fjorden, solnedgang og ikke mindst med to rigtige forårsfristelser, asparges og jordbær, kombineret i en enkel salat, der kan mikses sammen på lidt mere end et splitsekund, men ikke over 15 minutter.

Salat med asparges og jordbær

15 minutter og så er der bare dømt forår for smagsløgene.
Ingredienser:

  • 1 lille hovedsalat
  • 1/2 bundt asparges
  • 150 g jordbær
  • 1/2 dåse hvide limabønner
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk flydende honning
  • Salt, peber

Skyl salaten, rens jordbærrene og knæk enderne af aspargesene, hvor de naturligt giver efter. Halver jordbærrene. Varm en sauterpande med lidt vand og giv aspargesene et kort opkog, 3-4 minutter max. Skyl dem over med koldt vand og skær dem i mindre stykker. Bland en dressing af hvidvinseddike, honning og rapsolie. 
Skær aspargesene og jordbærrene i mindre stykker og anret dem ovenpå salaten i et fad sammen med limabønnerne. Hæld dressingen over og server til fx et stykke stegt laks. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*