Efterårs-pizza med blandede svampe

Med efteråret kommer der masser af svampe, her brugt i en efterårs-pizza – passende til en regnvejrsdag. Pizzadejen er min standarddej, hvor lidt af pizzamelet er erstattet med rugmel. Ikke blot er det sundere, det giver også en mere rustik bund.

Perfekt til en regnvejrsdag
Perfekt til en regnvejrsdag

Opskrift på efterårs-pizza

En pladefuld – mætter 3-4 personer.

Pizzadej:

  • 20 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g rugmel
  • 250 g pizzamel no 0

Fyld

  • 200 g blandede svampe, fx markchampignons, østershatte mv.
  • 150 g frisk spinat
  • 1-2 tomater
  • 1 løg
  • Olivenolie
  • 100 g mascarpone
  • Timian
  • Salt, peber

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olivenolie. Bland melet i, juster mængden, så du får en blød, lækker dej. Æltes godt igennem. Stilles til side i 30 minutter et lunt sted.

Rul dejen ud (et tip: Rul dejen ud på bagepapir, der er skåret af, så det passer til bagepladen).

Efterhæver ca. 30 minutter.

Lav imens fyldet. Start med at skylle spinaten godt. Skær løget i tern og rengør svampene. Skær eller riv svampene i mindre stykker. Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits løget, tilsæt svampene og rist dem let. Tilsæt spinaten med det vand, der hænger ved. Krydres med salt og peber. Vend rundt og sluk for panden, når spinaten er faldet sammen. Skær tomaterne i mindre stykker.

Smør mascarpone ud over dejen, og fordel herefter fyldet på dejen. Krydr godt med salt, peber og timian.

Bages ca. 25 minutter ved 200 gr. varme.

Tip! Evt. kan der krydres med chiliflager i stedet for timian – det giver en mere spicy udgave.

No Comments

  1. Hej Susanne.
    Super skøn opskrift. Har ikke selv prøvet at lave en svampe-pizza før, men det er jo en rigtig god ide. Så det skal laves snart. Jeg vil så eventuelt også tilføje lidt hvidløg til retten. Og også lidt sprødt bacon. Og hvis dette bliver for usundt, så kan jeg også anbefale røgede mandler. De smager rigtig godt.
    Mvh. Stefan

    • Hej, hvidløg er en rigtig god idé, som giver et ekstra touch. Kan helt sikkert anbefales ( hvis man altså ikke bør sammen med en hvidløgshader…). God fornøjelse. Hilsen Susanne

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*