Jeg kan se, at mange gerne have en morgenmad, der ikke ligger tungt i maven, men som samtidig holder dem mætte i lang tid. Sådan har jeg det også selv. For mig har det vist sig, at protein er en god vej til meget mæthed pr gram mad. Og der er masser af protein i æg, derfor forsøger jeg altid at få æg til morgenmad. Her har jeg samlet lidt opskrifter på forskellige måder at servere æg på om morgenen. Om det er æggende, skal jeg ikke kunne sige, men det er med masser af æg…
Hvad siger de kloge?
Ja, de kloge siger, at der er noget om snakken. Min oplevelse af, at protein i form af æg giver mæthed er ikke grebet ud af luften. Protein sikrer en langvarig mæthed – se for eksempel hvad videnskab.dk skriver om det. Men glem så i øvrigt ikke, at det ikke er nok med proteiner, der holder dig mæt til frokost, hvis du er ved at dø af sult en halv time efter morgenmaden. Og det har jeg sådan set også prøvet: at sidde i bilen og være ved at gå sukkerkold. Det må skyldes, at jeg i de tilfælde ikke har fået kulhydrater (nok), som er hurtige mæthedsgivere.
Den gode morgenmad
Som omtalt i dette indlæg består den gode morgenmad derfor af kulhydrater, proteiner og lidt fedt. I dagens indlæg ser vi nærmere på, hvordan du kan servere proteinerne, når de kommer i form af æg. Altså ud over den helt enkle med det blødkogte, det smilende eller det hårdkogte æg.
Æggeskyen ser ud af en hel masse, men er simpelthen bare bagt æg. Og det passer sig selv stort set i ovnen.
Æggewrappen kan du spise som morgenmad eller til frokost. Den fungerer rigtig fint til begge dele, og du kan variere indholdet af grønt, alt efter hvad køleskabet kan byde på.
Kostfibre hører også til mæthedsskaberne, så i denne her dekonstruerede og lidt sundere eggs florentine er der alt, hvad der skal til for at være mæt i lang tid.
Find mere inspiration til, hvordan du får æg til morgenmad her, hvor jeg har samlet både de traditionelle og de mere specielle morgenmadsretter. https://sundtforto.dk/tag/morgenmad/
Og har du rigtig meget lyst til at bruge lidt ekstra tid på æggene, så tjek også min bloggerkollega, Lotte Denckert, https://selvforsyningilandsbyen.dk/ der har skrevet en lille bog om æggeretter.
Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!