En chili-holic bager kage

Nogen siger, at jeg putter chili i al mad. Det er nu ikke helt sandt, jeg kan da erindre et enkelt eksempel eller to uden chili… men når nu jeg beskyldes for at være chili-holic, så kunne jeg da ikke lade være med at prøvebage denne appelsinkage med blandt andet chili.

Opskriften er fundet hos kagertilkaffen.dk og kan absolut anbefales. Der er ingen grund til at få et chok, hvis du lige smager på dejen inden bagning, for turen i ovnen gør chili- og rosmarinsmagen mindre gennemtrængende, blot bliver kagen meget frisk og delikat i smagen.

Opskrift på en chili-holic kage

Passer til en springform – sådan cirka 10-12 stykker afhængig af, hvor sød en tand man har

Tilberedningstid:  1¼ time, heraf 45 minutter i ovnen

Ingredienser:

Dej

  • 175 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • Saft og revet skal fra 1 appelsin
  • ¼ tsk rosmarin
  • ½ frisk chili (afhængig af styrke)
  • Saft af 1 appelsin (hældes over efter bagning)

Glasur

  • 150 g flormelis
  • Lidt vand, kogende

Smør springformen og tænd ovnen på 160 grader (varmluft). Start med at rive skallen på appelsinen og pres saften. Kom det i en blender sammen med rosmarin og finthakket chili og blend det hele kort. Bland de tørre ting – mel, bagepulver og salt i en separat skål, så det står klar.

Pisk nu smør og sukker godt, så det bliver let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk rigtig godt imellem. Tilsæt derefter mel, bagepulver og salt og pisk godt. Til sidst piskes appelsin-blandingen i.

Kom dejen i den smurte springform og bag kagen ved 160 grader (varmluft) i ca. 45 minutter. Mærk efter med en gaffel, om kagen er helt gennembagt. Når kagen er taget ud af ovnen, hældes saften af 1 appelsin over med det samme.

Når kagen er kølet helt af, pyntes den af med glasur.

Kage for chili-holics - frisk, men ikke stærk
Kage for chili-holics – frisk, men ikke stærk

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*