En cookie-bag med havregrynskager

“Håndværkeren fik en cookie-bag med hjem,” lød det fra den skæggede forleden. Et par dage efter sagde han: “Min kollega fik en cookie-bag med hjem.” En cookie-bag er en fusion af en goodiebag og en doggybag, bare med småkager eller rettere med cookies. Den skæggede er simpelthen begyndt at dele ud af mine småkager. Denne gang mine havregrynskager. Først tænkte jeg, hvad bilder han sig ind… Efterfulgt af en spekulation over, om det egentlig er godt eller skidt, at han gør det? Jeg er nået til konklusionen, at eftersom han deler ud til håndværkere, kolleger og venner, som han gerne vil se igen, så er det godt.  

Derfor er det også heldigt, at netop de her havregrynskager er pærelette at lave og tillige lige så hurtige, som de er lette. Dertil smager de dødgodt. Så enkelt kan det siges. 

Smeltet chokolade og ristede mandler 

Chokolade og mandler er to ingredienser, der både klæder hinanden og kan gøre meget godt for selv den kedeligste småkagedej. Her når den grofthakkede chokolade næsten at smelte, men enkelte stykker vil kunne både ses og smages i de færdige cookies. Jeg har valgt at riste mandlerne på en tør pande for at give dem en lidt mere intens smag. Det er ikke nødvendigt, og skal det gå meget hurtigt med at tilfredsstille trangen til cookies, er det her, jeg ville springe over det lave gærde. Men har man tiden, så er det tiden værd. 

Jeg bager ofte småkager eller cookies – nogle sundere end andre. Vil du have et alternativ til de her, kan jeg anbefale de her nogenlunde sunde havregrynscookies.

havregrynskager

Detaljer

Hvor mange?

2 bageplader = 30 stk

Arbejdstid?

20 minutter

Bagetid?

11-12 minutter

Hvor let?

Pærelet

Ingredienser

  • 125 g smør

  • 100 g sukker

  • 3 spsk mørk sirup

  • 125 g hvedemel

  • 125 g havregryn

  • 1/2 tsk natron

  • 1/2 tsk fint salt

  • 50 g mørk chokolade

  • 50 g mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Gør to bageplader klar med bagepapir.
  • Mandlerne ristes på en tør, mellemvarm pande – pas på, de må ikke brænde på. 
  • Bland smør, sukker og mørk sirup i en kasserolle og smelt det ved middel varme.
  • Imens blandes mel, havregryn, natron og salt i en skål. Chokoladen og de ristede mandler hakkes groft.
  • Når smørblandingen er smeltet, så blandes de tørre ingredienser i sammen med chokolade og mandler. Det hele røres hurtigt sammen med en ske. 
  • Sæt småkagerne på bageplader med to skeer. Der bliver afhængig af generøsitet ca. 30 stk ud af portionen.
  • Bages i ca. 11-12 minutter. Vær obs på, at de først bliver sprøde, når de køler af. De er færdige, når de har en fin gylden farve og er nogenlunde faste i konsistensen. Opbevares i kagedåse.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*