Kold aspargessuppe

En grøn sag: Aspargessuppe

Hmmm… aspargessuppe? Er det ikke noget med et glas hvide asparges, der hældes ned i en opbagt hønsekødssuppe? Det kan det måske godt være, men det kan altså også være noget helt andet, nemlig en grøn og cremet suppe. Den ser vældig sund ud, men der er altså lidt piskefløde i. Og når nu piskefløden er kommet i, kunne man altså også godt berige den med et skvæt hvidvin… sådan ved nærmere eftertanke.

Vi er efter Sct. Hans, så aspargessæsonen er egentlig forbi, men man kan jo altid tage et bundt udenlandske asparges… Normalt prøver jeg at holde mig til sæsonens grøntsager, og det gælder især asparges, der har godt af at have fred til at vokse det meste af året.

Fra skeptisk til overbevist

Den skæggede var en anelse skeptisk, men måtte overgive sig til smagen i dagens aspargessuppe. Jeg havde valgt den rustikke udgave, hvor jeg ikke siede suppen. Skal suppen anvendes til forret, vil jeg dog gøre det, så den får det her fløjlsbløde udtryk i stedet. Ved at si suppen kan man godt fornemme, at noget af mætheden også forsvinder. Jeg kan ikke helt afgøre, om det er rigtigt – eller om det bare er en fornemmelse uden bund i virkeligheden.

En anden aspargessuppe

Vil du prøve en anden variant af en grøn aspargessuppe, så prøv denne her aspargessuppe med croutoner. Den er lidt mindre luksus og lidt mere hverdagssund med madlavningsfløde… ikke desto mindre har den også været på min favoritliste over forretter i mange år.

Detaljer

Hvor mange?

Let hovedret til 2 – eller forret til 4

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

Serveret varm 30 minutter, ellers et par timer i køleskab

Hvor svært?

Enkel

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges

  • 1 bdt forårsløg

  • 170 g rejer

  • 2 spsk olivenolie

  • 6 dl grøntsagsbouillon (fra terning er fint)

  • Salt, peber

  • 1 dl piskefløde

  • Saft af 1/2 citron

  • Evt. 1-2 spsk hvidvin

  • Serveres med godt brød

Sådan gør du

  • Knæk enderne af aspargesene dér, hvor de naturligt knækker – så knækker du alt det træede fra. Skær resten i mindre stykker, men lad ca. halvdelen af aspargeshovederne være hele – de tages fra. Snit forårsløgene fint – tag ca. halvdelen fra til pynt.
  • Varm olien i en gryde. Svits hurtigt aspargesstykkerne og forårsløg (fraregnet de aspargeshoveder og forårsløg, som du har taget fra). Har du hvidvin, tilsættes det nu. Ellers må du nøjes med at tilsætte grøntsagsbouillon. Lad suppen simre i 4-5 minutter.
  • Giv suppen en ordentlig omgang med blenderen. Her kan du vælge, om du vil have den rustikke udgave (så går du videre til næste punkt) – eller den glatte, hvor du passerer suppen gennem en sigte.
  • Varm suppen op igen og tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad den køle af, hvis du vil servere den kold – ellers serveres med det samme.
  • Anrettes i dybe tallerkener sammen med drys af aspargeshoveder, forårsløg samt rejer.

No Comments

  1. Pingback: Gå helt asparges… – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*