Kold aspargessuppe

En kold menu – til en varm dag

Hedebølge over Danmark. Om et par år vil vi sikkert tænke, at det ikke var så ringe endda, men i dag stod luften helt, helt stille på kontoret. For at føje spot til skade havde airconditionen tillige besluttet sig for ikke at fungere. Det hele var bare så varmt, at jeg til sidst holdt MUS-samtale med en medarbejder i afslappede omgivelser. Det var uden for på en bænk under et træs beskyttende skygge. Det gav en rigtig god snak, fordi vi ikke havde det traditionelle mødebord imellem os. Det skabte plads for mere åbenhed og mere kreativitet i løsningerne.

Interessant hvad en ændring i omgivelser eller andre forudsætninger kan betyde for et mødes forløb… Andre gange har jeg holdt møde på en gåtur. Eller jeg har chokeret mine medarbejdere ved at fjerne mødebordet og holde afdelingsmøde siddende i rundkreds. De små ændringer skaber grobund for nye indsigter og nye reaktionsmønstre hos deltagerne, og man oplever hinanden på en anden måde. I dag var mødet udendørs således såvel fysisk som indholdsmæssigt en god oplevelse.

En kold menu

På sådan en varm dag handler det om, at maden er let, enkel og ikke for stærk, for det orker man ligesom ikke rigtig. Det opfylder en kold suppe til fulde, og med et stykke brød til er du med garanti mæt. Ellers er der også en iskold dessert klar.

Det første bud er en kold aspargessuppe. Godt nok er vi udenfor aspargessæsonen, men man kan snyde lidt og anvende importerede asparges.

Den spanske gazpacho, som får sin smag fra mange gode grøntsager, er også et godt bud på en kold sag til en varm dag.

Agurkesuppe med cayenne

Sidste bud er en af de første, kolde supper, som jeg lavede. En agurkesuppe – her godt nok med cayennepeber, men man kan jo vælge at være lidt beskeden med doseringen. Der er jo ingen grund til, at maden også skal bidrage til at skabe sved på panden.

yoghurtis med masser af jordbær

Desserten skal næsten være is. Da alt andet her er let på denne varme dag, så er mit bud en let jordbæris lavet på græsk yoghurt.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*