Engleblid og hvid chokolademousse 

 Blød og knasende på én gang og med to favoritter, lakrids og blåbær, og et strejf af lime = et desserthit lørdag aften. Nederst gemmer sig en hvid chokolademousse, der har fået et strejf af lakrids. Øverst crispy krymmel og blåbær.

Hvid chokolademousse

Passer til fire personer

Tid: Hvis du investerer ca. en halv time i arbejdstid og så venter tålmodigt i et par timer bagefter, er desserten klar

Ingredienser

  • 100 g hvid chokolade
  • 1 1/2 pasteuriseret æggehvide
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk lakridsgranulat
  • Revet skal og saft af 1 lime af den økologiske slags
  • 1 spsk honning
  • En håndfuld rugflager eller havregryn
  • En lille håndfuld mandler
  • Blåbær efter lyst og smag

Start med at hakke chokoladen og smelt den over vandbad.

Pisk derefter æggehviderne helt stive. Pisk æggeblommer og rørsukker længe, så det bliver helt lyst. Rør lakridsgranulat og saft og skal af lime i æggesnapsen. Vend herefter først den smeltede chokolade og derefter æggehviderne med næn hånd i blandingen. Hældes op i fire portionsglas eller skåle, tildæk med wrap og stil i køleskabet i mindst et par timer.

Inden servering smeltes honning ved lav varme på en pande. Mandlerne hakkes groft. Vend rugflager og mandler i honningen og lad det riste ca 5 minutter. Køles af.

Server den hvide chokolademousse med knas, en lille håndfuld blåbær og et strejf af lakrids.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*