Sæsonens sidste grønkål blev i aftes udryddet i en varm grønkålssalat – for nu ser vi frem mod nogle fridage, hvor solen begynder at få magt. Og det har jeg glædet mig helt vildt til.
Varm grønkålssalat
Så en salat for 2 personer blev skabt på 30 minutter af følgende ingredienser:
- 1 håndfuld grønne linser
- Olivenolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1/2 rød chili, mængde justeres efter styrke
- 1/2 rød peberfrugt
- 4-5 blade grønkål afhængig af størrelse
- 1-2 spsk hakkede soltørrer tomater
- 2 skiver brød
- Salt og peber
De grønne linser koges efter anvisningen på posen, ca 15-18 minutter, der må godt være lidt bid i dem. Imens finthakkes løg, hvidløg og chili, som kommes i en sauterpande, der er varmet op til middel varme med lidt olivenolie. Ristes af, hvorefter rød peber i mindre stykker kommes i og steger med et par minutter.
Grønkålen skylles, ribbes af og skæres i grove stykker, som vendes i sauterpanden, indtil det falder sammen. På en anden pande varmes lidt olivenolie godt op, og brødet skåret i mindre stykker kommes på.
Når linserne er færdigkogte, blandes de grønkålen, anrettes i et fad og toppes med brødcroutonerne. Farvel, vinter!
Og velkommen til en dejlig forårsdag… God Kr. Himmelfart!