Farvel til vinteren med varm grønkålssalat


Sæsonens sidste grønkål blev i aftes udryddet i en varm grønkålssalat – for nu ser vi frem mod nogle fridage, hvor solen begynder at få magt. Og det har jeg glædet mig helt vildt til.

Varm grønkålssalat

Så en salat for 2 personer blev skabt på 30 minutter af følgende ingredienser:

  • 1 håndfuld grønne linser
  • Olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili, mængde justeres efter styrke
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 4-5 blade grønkål afhængig af størrelse
  • 1-2 spsk hakkede soltørrer tomater
  • 2 skiver brød
  • Salt og peber

De grønne linser koges efter anvisningen på posen, ca 15-18 minutter, der må godt være lidt bid i dem. Imens finthakkes løg, hvidløg og chili, som kommes i en sauterpande, der er varmet op til middel varme med lidt olivenolie. Ristes af, hvorefter rød peber i mindre stykker kommes i og steger med et par minutter.

Grønkålen skylles, ribbes af og skæres i  grove stykker, som vendes i sauterpanden, indtil det falder sammen. På en anden pande varmes lidt olivenolie godt op, og brødet skåret i mindre stykker kommes på.

Når linserne er færdigkogte, blandes de grønkålen, anrettes i et fad og toppes med brødcroutonerne. Farvel, vinter!
Og velkommen til en dejlig forårsdag… God Kr. Himmelfart! 

blå kartoffelpizza

JA TAK! Jeg vil også bage perfekte pizzaer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ PIXIBOGEN DE 4 VIGTIGSTE RÅD TIL
DEN PERFEKTE PIZZA

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*