Til julefrokosten i “mellemdagene” mellem jul og nytår serverede jeg ikke-julet mad. Blandt andet en ferskensuppe med tigerrejer. Den suppe huserede for nogle år siden i stort set alle køkkener, også mit, i forskellige udgaver med fx flødeost og cayennepeber. Her har jeg valgt at lave den i en opdateret udgave med tigerrejer – og et skvæt piskefløde, der var i overskud. I stedet for piskefløden og lidt mere kalorie- og hjertevenligt kan man med fordel anvende madlavningsfløde eller helt undvære.
Opskrift – ferskensuppe med tigerrejer
Jeg har her lavet en mere normal mængde end til julefrokosten, så denne her portion passer til to personer som hovedret eller fire til forret.
Tilberedningstid: Årh, sådan cirka en halv time. Man kan sagtens lave suppen færdig i god tid indtil det punkt, hvor man kommer ferskner og evt. fløde i, men husk – den bliver stærkere af at stå og trække. Meget stærkere!
Ingredienser:
- Olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 porre
- 1 dåse hakkede tomater, gerne med chili
- Frisk rød chili eller chiliflager efter smag
- 3/4 l grøntsagsbouillon
- 1 rød peber
- 1/2 dåse ferskner
- 10-12 tigerrejer
- 1/2 dl fløde, madlavningsfløde – kan undværes
- Salt, peber
Varm lidt olivenolie op i en gryde. Hak hvidløget fint og skær porren i tynde skiver. Begge dele sauteres i olivenolien i et par minutter. Tilsæt en dåse hakkede tomater – hvis de er med chili, undlades yderligere chili i første omgang. Ellers tilsættes lidt chiliflager. Hæld grøntsagsbouillon over og lad suppen simre ca. 15 minutter.
Hvis suppen skal serveres senere, stopper tilberedningen her. Ellers fortsættes med: Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits tigerrejerne kort og effektivt, 1 minuts tid. Skær den røde peber og fersknerne i pæne tern og varm dem op i suppen. Rund sippen af med lidt fløde og smag til med salt og peber.
Serveres med godt brød – og evt. et glas mælk, hvis suppen er blevet stærk, mælk neutraliserer nemlig chilien.
Tip! I stedet for tigerrejer kan man også sagtens anvende almindelige rejer, som bare dumpes i suppen to sekunder før servering.