Når Søren Frank godkender fiskefarsen fra Føtex, så er den også fin nok for mig. Jeg indrømmer, at jeg i mange år har valgt at købe færdig fars til fiskefrikadeller. Endda i supermarkedet. Det er helt pinligt, hvis det altså ikke lige var for Søren Frank og hans medtester. De har reddet mit renommé helt og aldeles. Nu behøver jeg ikke længere at forsvare det med, at jeg altid laver fiskefrikadeller med en twist. Twisten består ofte i at tilsætte ekstra smag eller som her ekstra saftighed.
Den færdige fiskefars er også oplagt at bruge, når man for eksempel er i sommerhus eller på campingtur, hvor man ofte ikke har samme indhold i køkkenskufferne som derhjemme. Det er en let løsning, som gør sig, uanset om man har småtravlt eller bare vil springe over det lave gærde.
Fiskefars-test der vækker glæde
Derfor var det også med stor glæde, da jeg for et stykke tid siden læste en test af fiskefars, der faldt ud til fordel for den lette løsning. I testen i Berlingske udtaler Søren Frank således: “Denne fiskefrikadelle smager simpelt hen af frikadelle.” – og hans medtester, Søren Jacobsen Damm siger om den, at den smager af fisk og sommerhus i 70’erne på den gode måde. Jeg er glad, for nu behøver jeg ikke længere at lægge pakken med fars på varebåndet med bøjet hoved og med frygt for at møde nogen, jeg kender…
Helt udokumenteret – jeg synes ofte, at det viser sig, at det ikke er de særlige udgaver af produkterne, der vinder i produkttests. Altså at det som her er supermarkedets private label udgave, der slår langt dyrere gourmet-varianter. Det kan skyldes, at kvaliteten ikke følger med pris og branding, men det kan selvfølgelig også skyldes, at ens smagsløg er vænnet til de billige løsninger. Jeg har gennem tiden testet ikke bare en enkelt fiskefars fra en fiskehandler, men flere forskellige udgaver, og resultatet har ikke været overvældende positivt. Næh, her er det bare et spørgsmål om at tage den lette løsning i supermarkedet. Men husk selvfølgelig at opbevare farsen koldt og bruge den samme dag.
Dagens fiskedeller
Når vi taler færdigrørt fiskefars, er der flere varianter. Dagens fiskedeller er lavet på basis af en fiskefars med laks, men en helt almindelig fiskefars med torsk er også rigtig fin. Jeg har dernæst lavet et lille delle-hack og tilsat revne gulerødder. Det giver en ekstra saftig frikadelle, og så sniger man lidt ekstra grøntsager ind i maden.
Traditionerne håndhæves
Fiskefrikadeller kan serveres på mange måder. Man kan holde sig til remoulade og et stykke rugbrød. Eller stadig i det traditionelle hjørne kan man vælge kartoffelsalaten med spidskål. Den er lavet med mormordressing, så man teleporteres direkte tilbage til barndommen.
Rester af dagens fiskefrikadeller med en twist?
Bliver der et par fiskefrikadeller til overs, kan jeg kun anbefale at bruge dem til næste dags frokost. Lav evt en fiskesandwich med salat, agurk (frisk og/eller syltede) og en sandwichspread.
Fiskefrikadeller med en twist
Måltid hovedretType fiskSværhedsgrad Let10
stk10
minutter10
minutter20
minutterLette fiskefrikadeller – også gode til madpakken!
Ingredienser
400 g fiskefars – evt den med laks
1-2 revne gulerødder
olivenolie og smør til stegning
Sådan gør du
- Bland farsen med de revne gulerødder.
- Varm fedtstoffet – halvt olie, halvt smør op på panden til medium varme. Form frikadellerne og steg dem i ca. 10 minutter.
- Serveres med fx kartoffelsalat.
Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!
Hej Susanne
Vi køber og bruger også kun færdigrørt fiskefars, men laver altid dellerne af fiskefars med laks.
Vi ‘tuner’ gerne med noget frossen spinat. Revne gulerødder har jeg ikke prøvet, men det lyder lækkert og skønt at kunne snige lidt grøntsager ind i farsen💚🥕💚
Kh
Louise
Hej Louise,
Ja, alting behøver jo ikke være helt fra bunden… jeg maler altså heller ikke mit eget mel… Og når nu min favorit-anmelder er af samme mening, kan det ikke være helt galt 😄
Lyder spændende med spinat, det har jeg ikke prøvet, så det er noteret! Ha’ en dejlig aften.
Hilsen Susanne