Fiskemenu med sødt punktum til weekenden

Det er blevet en tradition, at jeg giver et bud på weekendens menu. I denne uge kigger jeg tilbage på en af påskens gæstemiddage, hvor vi havde besøg af gode venner. Det blev til en fiskemenu, der er meget lettere at gå til, end man måske lige skulle tro. Forret og dessert kan nemlig forberedes – og hovedretten laves, mens man snakker med gæsterne og samler lidt appetit efter forretten.

Vi startede med den råmarinerede laks her. Den kræver lidt forberedelsestid, fordi laksen først skal fryses og derefter marinere i seks timer. Men kniber det med tiden, kan man i stedet bare hælde den varme lage over lakseskiverne og give dem 10-12 minutter i ovnen. Resultatet bliver ikke det samme, fordi laksen bliver mere bagt end marineret, men du får en del af smagen med.

fiskesuppe

Hovedretten var fiskesuppe. Gæsterne er ligesom undertegnede meget begejstrede for fisk, så jeg var slet ikke i tvivl om, at det ville være noget for dem.

Og desserten var jeg selv ret glad for. For én gangs skyld er det ikke den skæggedes favorit, hjemmelavet is, men i stedet panna cotta med havtorncoulis. Desserten kræver ligesom forretten lidt forberedelsestid, til gengæld er der stort set ingen anretning, når den skal serveres.

panna cotta med havtorn

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*