Forårsbebuder: stenbiderrognen er her

Så er min personlige favorit-forårsbebuder her, nemlig stenbiderrognen, og det endda til nogenlunde priser, som man kan komme i nærheden af. Derfor skal der stenbiderrogn på menuen i weekenden.

Stenbiderrognen kaldes for “dansk kaviar”, og sæsonen for den er kort, men intens. Stenbideren holder normalt til i de nordlige egne omkring Grønland og i Nordatlanten, men lige nu tager hunnen, også kaldet kvabsoen, turen herned til Danmark og vores farvande for at gyde. 300.000 æg bliver det til for sådan en enkelt hun. Det er da imponerende, synes jeg, og så kan vi da godt snuppe nogle af dem. Rognen smager både salt og sødt – og er tillige vitaminrig. Lige præcis et superfood fra havet.

Forret med avocado

En delikat og enkel forret, som jeg har lavet et hav af gange. Lige så delikat som den ser ud, lige så delikat og let er smagen. Tilmed er den hurtig at lave.

kartoffel-porre suppe med stenbiderrognen

Hovedret med kartoffel-porre suppe

På en eller anden måde er den her kartoffel-porre suppe med stenbiderrogn lidt dekadent. Det skyldes kombinationen af ren bondekost i form af suppen og så den luksuriøse rogn. Det er heller ikke en ret, der tager en halv eftermiddag at tilberede, og det er nu ikke så ringe, når lørdag også skal bruges på at bage fødselsdagskage til søndagens fødselar.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*