Mange tror jo, at den skæggede aldrig får serveret kød herhjemme. Men sådan er det altså ikke. Jeg har to beviser på det – endda med fotodokumentation. Og opskrift på det ene, nemlig en forårssalat med lammeculotte.
Bevis 1 følger her – serveret med små kartofler og asparges:Bevis 2 er resterne af bevis 1 nu i form af en forårspræget salat med bagte cherrytomater – de bliver søde og meget delikate i smagen, når de lige får lov til at tilbringe et kvarter i ovnen:
Opskrift – forårssalat med lammeculotte
Tilberedningstid: 1/2 time – under forudsætning af, at man har rester fra dagen før. Hvis ikke, ja, så ville jeg nok vælge at servere noget andet 😉
Ingredienser:
- Et par gode håndfulde salat
- 1 lammeculotte, rest fra dagen før
- 8-10 små kartofler, efter behag
- 15-20 cherrytomater, efter behag
- 1 rød peber
- Olivenolie
- Timian
- Salt, peber
Dressing
- Saft af 1/2 citron
- 1 tsk honning
- 3 spsk rapsolie
- Salt, peber, timian
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær cherrytomaterne i halve og den røde peber i mindre, mundrette stykker. Blandes i et ovnfast fad. Krydres med timian, salt og peber og dryppes med olivenolie. Sættes i ovnen i ca. 15 minutter.
Imens rives salaten i mindre stykker, lammeculotten skæres i skiver og kartoflerne i halve eller kvarte afhængig af størrelse. Placeres på et fad. Når tomater og peberfrugt er bagt, hældes de ud over salaten. Dressingen blandes og hældes over. Serveres med godt brød.