ærtesuppe med champagne

Forretter til nytår

Argh, er det allerede nu? Det var jo lige jul… Jeps, det er tid for at få maden i hus til nytårsaften. Og ikke mindst besluttet menuen. Her kommer nogle bud på forretter til nytår. Nogle af dem kan laves med ingredienser, der kan findes i den lokale discountbutik, andre må man nok forbi fiskehandleren for at få alt til. Men for alle gælder det, at de kan laves til 2 personer – men også skaleres op til mange flere.  

Årets forretter til nytår her i huset er i flertal, for jeg kunne sagtens finde på at servere flere forretter. Ikke mindst efter dagens besøg hos fiskehandleren, hvor det bugnede af lækre sager. Så lige nu overvejer jeg at bruge de netop indkøbte jomfruhummerhaler til en jordskokkesuppe – og lave en tuntatar. Tunen ligger i fryseren og skal blot tøs op.  

3 bud på forretter med fisk og skaldyr

Skulle jeg vælge noget helt andet, vil mit første bud være denne her ærtesuppe, som jeg serverede sidste år til nytårsaften. Den er en lille smule dekadent, fordi den indeholder champagne (eller anden mousserende vin).  

ærtesuppe med champagne

Hvis vi fortsætter i den luksuriøse afdeling, er denne her jordskokkepuré med jomfruhummerhaler også ret lækker. Den er hurtig og kan ligesom ærtesuppen til dels forberedes på forhånd, men kræver altså, at man tager turen efter jomfruhummerhaler hos fiskehandleren.  

jomfruhummerhaler med jordskokker

Har man ikke mulighed for at komme forbi fiskehandleren – eller får man bare lyst til en ekstra haps – så kan ingredienserne de her små brød med røget hellefisk og avocadocreme købes i enhver discountforretning. 

hellefisk med avocado

Varmende supper

De første tre bud på forretter til nytår er alle meget lette i konsistensen. Så efterlyser man i stedet en forret, der kan lægge bunden, vil jeg nok gå efter en suppe, fx denne rødbedesuppe. Helt vegetarisk – og undlader du peberrodscremen, er den også vegansk. 

rødbedesuppe med peberrodscreme

Endnu et bud på en suppe, der kan gøres helt vegetarisk, hvis man dropper rejerne, er denne avocado-agurkesuppe. Smagen er helt vildt god også uden rejer, og så kræver den ikke særlige ingredienser fra specialbutikker. Avocado-agurkesuppen er desuden et oplagt bud på en forret til nytår, fordi den er enkel og skal tilberedes på forhånd. Og så sætter den faktisk gang i varmeproduktionen, selv om den er kold – for den indeholder cayennepeber. 

avocado-agurkesuppe med rejer

Flere forretter

Du kan finde mange flere forretter her.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*